Now Reading:
U Loboru potpisani ugovori: tri mlade obitelji dobit će financijsku pomoć za stambeno zbrinjavanje
Full Article 2 minutes read

U Loboru potpisani ugovori: tri mlade obitelji dobit će financijsku pomoć za stambeno zbrinjavanje

Jedna od mjera za mlade koju provodi Općina Lobor je poticanje stanogradnje za mlade obitelji na području općine putem financijske pomoći, odnosno dodjele bespovratnih sredstava.

Javni poziv raspisuje se u četiri mjere: sufinanciranje gradnje obiteljske kuće, sufinanciranje kupnje obiteljske kuće ili stana, sufinanciranje kamate stambenih kredita za kupnju ili gradnju prve nekretnine ili rekonstrukciju obiteljske kuće, te financijska pomoć za poboljšanje kvalitete stanovanja ulaganjem u rekonstrukciju obiteljskih kuća.

U srijedu, 27. prosinca, općinska načelnica Ljubica Jembrih potpisala je ugovore s troje podnositelja zahtjeva koji su ispunili uvjete Javnog poziva.

Karlo Plašć potpisao je ugovor o sufinanciranju kupnje obiteljske kuće ili stana u iznosu od 4000 eura (30.138 kuna), Ivana Lenartić potpisala je ugovor o sufinanciranju kamate stambenih kredita za kupnju ili gradnju prve nekretnine ili rekonstrukciju obiteljske kuće u iznosu od 3177,55 eura (23.941,25 kuna), dok je Danijel Knok zadovoljio uvjete za financijsku pomoć za poboljšanje kvalitete stanovanja ulaganjem u rekonstrukciju obiteljskih kuća u iznosu od 2655 eura (20.004,10 kuna).

Na taj je način pružena financijska pomoć trima mladim obiteljima koje žele stanovati na području općine, rekla je načelnica Jembrih.

– Omogućili smo sufinanciranje stambenog zbrinjavanja putem četiri mjere kako bi svim mladima bila dostupna pomoć na onaj način na koji im je potrebna, odnosno da riješe svoje stambeno pitanje onako kako žele ili mogu. Svi se mogu pronaći u nekoj od mjera i dobiti pomoć. Cilj nam je zadržati naše mlade obitelji u našoj općini jer ljudi su najvažnija karika u životu jedne općine, posebice mladi koji će ovdje osnovati obitelj. Bez njih su nam uzalud ceste i sva infrastruktura. Čestitam potpisnicima ugovora i želim im sretan i ugodan boravak u svom domu, u svojoj općini! – poručila je načelnica Jembrih.

sjever.hr
27.12.2023.

Input your search keywords and press Enter.