Now Reading:
Dovršena biciklističko-pješačka staza uz Lužnicu u Općini Pušća – projekt je vrijedan oko 8,5 milijuna kuna
Full Article 2 minutes read

Dovršena biciklističko-pješačka staza uz Lužnicu u Općini Pušća – projekt je vrijedan oko 8,5 milijuna kuna

Dovršen je projekt biciklističko-pješačke staze uz potok Lužnicu realiziran na južnom dijelu Općine Pušća, a obuhvatio je izgradnju nove biciklističko-pješačke staze kao i njezino opremanje.

Dionica povezuje općinu Pušća s gradom Zaprešićem što pridonosi povezivanju biciklističkih infrastruktura i razvoju i unapređenju prometnih sustava prihvatljivih za okoliš te objedinjuje održivost, dostupnost i socijalnu uključenost kroz podizanje razine kvalitete prometnih usluga i usklađivanje prometnih potreba.

Biciklističko-pješačka staza dužine je 5,8 km i proteže se uz potok Lužnicu, širine je 3 metra, čime je omogućen dvosmjerni promet biciklista i pješaka na stazi.

-Nama kao partnerima u ovom projektu važna je i činjenica da se staza nadovezuje na postojeću Forest ride statu te da vodi do autobusnog okretišta ZET-a u Ulici Zelengaj i u nastavku se spaja na postojeću biciklističko pješačku stazu do željezničke stanice Novi dvori HŽ, iz čega je vidljivo da je projekt integriran s predviđenim prometnim sustavima i prometnom infrastrukturom navedenog područja te doprinosi cilju povećanja broja putnika u javnom gradskom prijevozu – rekao je na konferenciji zamjenik gradonačelnika Zaprešića Alan Labus izrazivši i važnost ove staze i u rekreacijske svrhe budući da je sama staza i dio sveukupne biciklističke rute zaprešićkog područja.

Naime sveukupna cikloturističke ruta obuhvaća rutu 1: Marija Gorica – Brdovec – Pušća – Marija Gorica – Brdovec – Pušća, rutu 2: Kupljenovo – Luka – Dubravica – Marija Gorica – Pušća te rutu 3 koja se nadovezuje na Forest ride.

Projekt je financiran iz EU fondova, a vrijedan je oko 8,5 milijuna kuna.

sjever.hr/zapresic.hr
19.12.2023.

Input your search keywords and press Enter.