Now Reading:
Ako još niste zamijenili sve kune za eure, požurite! Od Nove godine to ćete moći samo na jednom mjestu
Full Article 2 minutes read

Ako još niste zamijenili sve kune za eure, požurite! Od Nove godine to ćete moći samo na jednom mjestu

Kao što se ranije najavljivalo, ali neki su možda zaboravili, od 1. siječnja 2024. banke, Financijska agencija (Fina) i HP-Hrvatska pošta d.d. prestaju pružati uslugu zamjene kuna u eure.

Od tog datuma, novčanice i kovanice kune moći će se zamijeniti isključivo u Hrvatskoj narodnoj banci, a prilikom zamjene kune u euro u Hrvatskoj narodnoj banci neće biti ograničenja u količini koja se mijenja niti naknade za zamjenu, piše Tportal.

Hrvatska narodna banka će trajno mijenjati novčanice kune, dok će se kovanice moći zamijeniti u roku od tri godine od dana uvođenja eura, odnosno najkasnije do 31. prosinca 2025.

Građani će moći preostale kune zamijeniti osobnim dolaskom na šalter Hrvatske narodne banke, na adresi Zagreb, Franje Račkoga 5, a iznosi manji od 15.000,00 kuna moći će se, na osobnu odgovornost, dostaviti na zamjenu i putem poštanskih usluga na adresu Hrvatska narodna banka, Direkcija za pohranu, obradu i opskrbu gotovim novcem, Trg hrvatskih velikana 3, 10000 Zagreb.

Za zamjenu gotovog novca kune u iznosu od 40.000,00 kuna i većem, ili u broju kovanica koji je veći od 1000 (tisuću) komada, potrebno je prethodno najaviti svoj dolazak na adresu elektroničke pošte: gotov.novac@hnb.hr, uz navođenje iznosa gotovog novca kune koji se namjerava zamijeniti. Ostali uvjeti zamjene kune u euro u Hrvatskoj narodnoj banci bit će do kraja ove godine objavljeni na internetskim stranicama Hrvatske narodne banke, donosi Tportal.

sjever.hr/tportal.hr
15.12.2023.

Input your search keywords and press Enter.