Now Reading:
Iz varaždinskog HNS-a poručuju: Moguće je izgraditi društvo u kojem mladi neće posezati za drogama
Full Article 2 minutes read

Iz varaždinskog HNS-a poručuju: Moguće je izgraditi društvo u kojem mladi neće posezati za drogama

Donosimo priopćenje Gradske organizacije HNS-a Grada Varaždina vezano uz informaciju o konzumaciji droge za vrijeme nastave u jednoj srednjoj školi u Varaždinu:

HNS je zgrožen činjenicom da su učenici jedne srednje škole u Varaždinu konzumirali drogu u školi i da su zbog toga privedeni od strane policije. Ovo je nedopustivo ponašanje koje ugrožava sigurnost i zdravlje naše djece i mladih.

Ovim putem osuđujemo svaku vrstu zlouporabe droga među mladima i podržava napore policije i pravosuđa u suzbijanju tog problema.

HNS smatra da je ključno ulagati u obrazovanje, informiranje i savjetovanje mladih o štetnim posljedicama droga za njihovo zdravlje i budućnost. Isto tako podržavamo i razvoj sustava ranog otkrivanja i liječenja ovisnosti, kao i socijalnu integraciju i rehabilitaciju bivših ovisnika.

Zalažemo se za donošenje i provedbu sveobuhvatne nacionalne strategije za borbu protiv droga, koja će biti usklađena s europskim standardima i preporukama. Također ćemo podržavati suradnju i koordinaciju svih relevantnih dionika u tom području, uključujući državne institucije, lokalnu samoupravu, civilno društvo i medije.

Mi u HNS-u vjerujemo kako je moguće izgraditi društvo u kojem mladi neće posezati za drogama, već će imati priliku ostvariti svoje potencijale i živjeti sretno i zdravo. To je naša vizija i naša obveza prema budućim generacijama, stoji u priopćenju.

sjever.hr
14.12.2023.

Input your search keywords and press Enter.