Now Reading:
Oznaku “True Zagorje Home” dobilo 12 novih kuća za odmor, Kolar: ”Ova oznaka garantira određenu kvalitetu”
Full Article 4 minutes read

Oznaku “True Zagorje Home” dobilo 12 novih kuća za odmor, Kolar: ”Ova oznaka garantira određenu kvalitetu”

Kroz projekt označavanja kvalitete obiteljskog smještaja destinacije ‘Zagorje – Bajka na dlanu – True Zagorje Home’, u Poslovno – tehnološkom inkubatoru, u Krapini, dodijeljeno je 12 novih tabli s navedenom oznakom garancije kvalitete iznajmljivačima.

Radi se o projektu kojega Turistička zajednica Krapinsko-zagorske županije provodi drugu godinu zaredom, a kojemu je cilj poticanje privatnih iznajmljivača na području županije na podizanje kvalitete smještaja i razvoju ponude i usluga.

Voditeljica ureda Turističke zajednice Sanja Škrinjar rekla je kako je cilj projekta sve veća prepoznatljivost Zagorja kao najveće turističke kontinentalne destinacije.

Škrinjar je istaknula kako su si iznajmljivači ove godine dali truda i pripremili kuće kako bi se na najbolji mogući način prezentirale kroz foto i video materijal.

– Mi smo odradili fotografiranja i snimanja, odradili smo dopunu našeg weba, tiskali smo katalog. U projekt je od 2021. godine uloženo 57 796 eura, što isto pokazuje da nam je taj segment naše ponude izuzetno važan. Mi smo oduvijek poznata županija po termalnim izvorima, našim hotelima, međutim ta slika se zadnje vrijeme u pozitivnom smislu mijenja u korist sve većeg broja smještajnih kapaciteta u obiteljskom smještaju. Mi smo prvenstveno fokusirani na kuće za odmor s tri ili više zvjezdica – rekla je Škrinjar te istaknula kako su slične aktivnosti planirane i u sljedećoj godini.

– U ovom trenutku imamo već 10 tisuća više ostvarenih noćenja nego što smo imali rekordne 2019. godine – poručila je Škrinjar te dodala kako vjeruje da će iznajmljivačima pomoći materijali koji su izrađeni.

Prva fotografija koju gost vidi, dovoljno je svega dvije sekunde da odluči hoće li otvoriti vaš oglas ili ne. Uvijek imajte na umu i ne treba se štedjeti upravo na tom dijelu za fotografiranje – rekla je Škrinjar.

Krapinsko-zagorski župan Željko Kolar rekao je kako oznaka „True Zagorje Home” garantira određenu kvalitetu.

Doživljaj je ključna riječ kada govorimo o turistima. Prvi puta gosta dovodi priča, slika, a drugi puta ga dovodite vi. To je ta priča za koju vam moramo pomoći da dobijete gosta i da se vaša mreža gostiju širi – rekao je župan te dodao kako je najbolji gost onaj gost koji se vraća i koji usmeno predaje da je netko dobar domaćin.

– Da barem imamo još tri puta toliko registriranih objekata koliko imamo na području županije. Oni vam neće biti konkurencija, nego dodatna motivacija i dodatni sadržaj. Kad jedna destinacija dođe na glas za određenu vrstu ponude, da je kvalitetna i sadržajna, onda se dobije jedan dodatan poguranac. Mi smo poznati po našim toplicama i hotelima, ali nama je to jednako bitno – rekao je župan te istaknuo kako zna da su iznajmljivači mnogo uložili u svoje kuće.

– Vidio sam koliko su ljudi vezani za to i koliko je tu i samostalnog rada i vremena uloženo. To je jedan od trenutaka koji trebate prenijeti gostu, da i to dodatno cijeni i poštuje. Ove godine ćemo treći puta ići s natječajem, odvojili smo 80 tisuća eura za neke manje investicije do 10 tisuća eura, i da recimo 50 posto možete dobiti bespovratnih sredstava da podignete standard ili date neki novi sadržaj – poručio je Kolar.

Jedan od iznajmljivača koji su ove godine dobili oznaku „True Zagorje Home” je Davor Žažar koji je renovirao poznatu vilu Trnoružicu. Istaknuo je kako svi oni koji se bave ovim poslom, znaju koliko truda stoji iza oznake.

– Svaka vrsta nagrade je ujedno obveza da u budućnosti još bolje i prepoznatljivije radimo, ne samo na našim kućama, nego i na brendiranju naše turističke zone – rekao je Žažar te zahvalio Županiji, Turističkoj zajednici kao i lokalnim turističkim zajednicama na podupiranju njihovog rada.

– Veselimo se i budućoj suradnji i potporama. Svima želim uspješnu 2024. godinu za koju želim da bude samo bolja i bolja – poručio je Žažar.

n.p.bajz/sjever.hr.

14.12.2023.

Input your search keywords and press Enter.