Now Reading:
Veterani “Gromova“ na sastanku kod župana Kolara: Županija dala potporu za financiranje projekta Udruge za obilježavanje ratnih događanja i stradavanja u Domovinskom ratu
Full Article 2 minutes read

Veterani “Gromova“ na sastanku kod župana Kolara: Županija dala potporu za financiranje projekta Udruge za obilježavanje ratnih događanja i stradavanja u Domovinskom ratu

Krapinsko-zagorski župan Željko Kolar je u utorak održao sastanak s predsjednikom Udruge ratnih veterana 2. gardijske brigade “Gromovi“ Ivanom Krupcem i članom Upravnog odbora Davorom Kantolićem, ujedno i članom Upravnog odbora krapinsko-zagorske podružnice Udruge.

Sastanak je održan nakon potpisivanja ugovora o županijskoj potpori za financiranje projekta Udruge za obilježavanje ratnih događanja i stradavanja vezanih za Domovinski rat.

– Uvijek ističemo da su Zagorci i Zagorke Hrvatsku branili na svim ratištima i u svim postrojbama hrvatske vojske i policije pa su tako dali i važan doprinos u “Gromovima“. U obrani Domovine život su dala 4 “Groma“ s područja Krapinsko-zagorske županije, dok ih je više od 30 ranjeno. Njihovi suborci čuvaju sjećanje na tu veliku žrtvu, kao i žrtvu svih branitelja, a potpore Krapinsko-zagorske županije tome daju samo još jedan maleni doprinos – istaknuo je ovom prilikom župan Kolar.

Predsjednik Udruge ratnih veterana 2. gardijske brigade “Gromovi“ Ivan Krupec je kazao kako delegacija “Gromova“ Krapinsko-zagorske županije za tjedan dana kreće put Grada heroja.

– Plan nam je da krenemo od Trpinjske ceste, a da potom obiđemo i bolnicu koja je zaista posebno emotivno mjesto, memorijalno groblje, bivšu vojarnu i naravno Ovčaru – mjesto masovnog stradanja – najavio je predsjednik Krupec i naglasio odličnu suradnju veterana “Gromova“ i Krapinsko-zagorske županije.

 Posebno je zahvalio županu Kolaru na velikoj potpori koju daje kako zagorskim “Gromovima“, tako i njima u središnjici te svim ponosnim hrvatskim braniteljima pobjedničke Hrvatske vojske.  

 Na sastanku je bila i pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu politiku, branitelje, civilno društvo i mlade Martina Gregurović Šanjug.

sjever.hr 13.12.2023.

Input your search keywords and press Enter.