Now Reading:
Kreću radovi na sanaciji zgrade upravitelja kompleksa dvorca Šaulovec
Full Article 2 minutes read

Kreću radovi na sanaciji zgrade upravitelja kompleksa dvorca Šaulovec

U Županijskoj palači u Varaždinu potpisani je Ugovor o izvođenju radova na građevinskoj sanaciji zgrade upravitelja kompleksa dvorca Šaulovec .

Ugovor su u nazočnosti pročelnika Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Miroslava Huđeka, Roberta Kelemena, voditelja projekta i pomoćnika pročelnika za razvojne programe u Upravnom odjelu za prosvjetu kulturu i sport te Zlatka Medvedeca iz tvrtke Core upravljanje d.o.o. potpisali župan Varaždinske županije Anđelko Stričak i Zvjezdana Erceg, direktorica tvrtke Core upravljanje.

Tako radovi predviđeni ugovorom podrazumijevaju generalnu obnovu objekta odnosno izvođenje građevinsko – obrtničkih radova (statička sanacija, sanacija pokrova i limarije, zamjena stolarije itd.), toplinske i hidroizolacije zgrade, instalaciju vodovoda i kanalizacije, ugradnju sanitarija, elektroinstalacije jake i slabe struje te strojarske instalacije grijanja , hlađenja i ventilacije.

Pročelnik Huđek je naznačio kako će se tom investicijom u finalnu fazu dovesti objekt koji će aktivirati cijeli kompleks Šaulovec.

– Varaždinska županija je vlasnik dvorca od 2020. godine i odmah smo krenuli u sanaciju najvećih problema. Nakon obnove slijedi korištenje kompleksa te sam siguran kako ćemo Šaulovcu uskoro vratiti stari sjaj – rekao je pročelnik Huđek.

Zvjezdana Erceg, direktorica tvrtke Core upravljanje d.o.o. je istaknula kako su zahvalni što mogu sudjelovati u revitalizaciji ovog projekta.

-Napravili smo prvu fazu projekta i želja nam je i da dalje sudjelujemo u projektu te da ovo zdanje obnovimo i uljepšamo. Ova zgrada upravitelja je baš jedan bombončić koji će krasiti cijeli kompleks dvorca Šaulovec i nadam se da ćemo svojim radom doprinesti revitalizaciji cijelog kompleksa – rekla je Erceg.

Vrijednost radova danas potpisanog ugovora iznosi 347.731,41 eura, bez poreza na dodanu vrijednost, dok ukupna vrijednost iznosi 434.664,26 eura s PDV-om.

Inače, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije prema Programu podrške regionalnom razvoju za projekt Građevinska sanacija objekta upravitelja kompleksa dvorca Šaulovec odobrilo je bespovratna sredstva u iznosu od 60.000,00 eura.

sjever.hr

13.12.2023.

Input your search keywords and press Enter.