Now Reading:
Tvrtka ZMH Horvat OB Zabok donirala tri medicinska uređaja vrijedna 11 tisuća eura: „Uređaji će doprinijeti kvalitetnijoj i bržoj reakciji našem Hitnom bolničkom prijemu“
Full Article 4 minutes read

Tvrtka ZMH Horvat OB Zabok donirala tri medicinska uređaja vrijedna 11 tisuća eura: „Uređaji će doprinijeti kvalitetnijoj i bržoj reakciji našem Hitnom bolničkom prijemu“

Tvrtka ZMH Horvat d.o.o. iz Konjščine je povodom 30. godišnjice poslovanja donijela niz odluka kako bi obilježila ovu za njih značajnu godišnjicu. Umjesto organizacije proslave velikog jubileja, isti su odlučili obilježiti kako dodatnim ulaganjem u svoje zaposlenike, tako i donacijom Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana, ali i tradicionalnim donacijama potrebitima u općini Konjščina.

Odjelu za objedinjeni hitni bolnički prijam Opće bolnice Zabok i bolnice hrvatskih veterana donirali su tri moderna medicinska uređaja i u srijedu je održana primopredaja vrijedne donacije.

Voditeljica OHBP-a i specijalistica hitne medicine Maja Svetec rekla je kako su ovi uređaji od neprocjenjive važnosti.

Kada pacijent koji je životno ugrožen dođe u reanimacijsku sobu, u roku jedne minute dobijemo plinsku analizu krvi i još tri parametra u roku od 15-ak minuta, koji nam ukazuju stanje pacijenta i određuju daljnju terapiju što je od životne važnosti za pacijenta. Imamo novi trijažni monitor, želimo ga čim prije umrežiti s našim programom kako bismo dodatno ubrzali sam proces trijaže, jer svaki pacijent koji dođe na hitni bolnički prijem mora proći kroz trijažu i tako se određuje koji pacijenti imaju prioritet, a koji mogu pričekati do pregleda liječnika – istaknula je Svetec.

Ravnatelj bolnice Tihomir Vančina je zahvalio tvrtki ZMH Horvat na vrijednoj donaciji tri aparata u vrijednosti od 11.000 eura.

U našem nekom dugoročnom planu osnaživanja, kadrovski i organizacijski, što radimo u posljednjih godinu dana, a onda prije svega i u medicinskom dijelu, te medicinskoj opremi, donacija će sigurno doprinijeti kvalitetnijoj i bržoj reakciji u našem Hitnom bolničkom prijemu – naglasio je Vančina i zahvalio tvrtki ZMH Horvat koji su postali zagorski brend.

Ivana Horvat iz tvrtke ZMH Horvat iz Konjščine nada se kako će ovi uređaji pomoći onim ljudima, koji će se naći u situaciji da će im biti potrebni.

Ovo je naša već druga donacija i nadamo se da ćemo razvojem i širenjem tvrtke nastaviti pomagati i dalje Općoj bolnici Zabok. Naša tvrtka trenutno broji oko 190 zaposlenika, izvozimo proizvode u otprilike u 20 zemalja. Rastemo iz godine u godinu što nam jer drago i najavljujemo skorašnju investiciju, odnosno proširenje proizvodno-skladišnog pogona za nekih 2000 kvadratnih metara – pojasnila je Horvat i nada se kako će i drugi uvidjeti da je doniranje za dobrobit ljudi, te se uključiti s donacijama ne samo bolnicama, nego i drugim potrebitim građanima.

Župan Željko Kolar kazao je kako je tvrtka obitelji Horvat društveno odgovorna i u kontinuitetu pokazuje empatiju i humanost.

– Ova donacija nije prva, a siguran sam da nije ni posljednja koja je došla u Opću bolnicu Zabok. Iz njihovog obrazloženja se vidi da su za svoju 30. obljetnicu izuzetno uspješne tvrtke htjeli napraviti nešto za sve ljude. S gospodinom Zoranom surađujem desetak godina, znam kako su rasli, kako se razvijaju i kako razmišljaju. Krenuli su praktički od obrta u kojem su radili samo članovi obitelji, danas je to tvrtka sa 190 zaposlenika koja radi na devet tisuća kvadrata poslovno-skladišnog prostora, a najavili su i novu investiciju. Takve tvrtke doprinose tome da je Zagorje izvozno orijentirana županija, da je pokrivenost uvoza, izvozom 180 posto. To je obrazac kako bi trebala izgledati ekonomija cijele Hrvatske, što, nažalost, nije tako – istaknuo je župan Kolar.

Također, naglasio je kako Županija neće prestati pomagati bolnici i investirati u nju, jer ovdje rade naši ljudi o ovdje se dolaze liječiti naši ljudi.

 – Pozivam i tvrtke koje su godinama sa svojim donacijama poboljšavale kvalitetu usluge u bolnici, jer nikad nemate dovoljno novaca da kupite apsolutno sve što je potrebno ili što bi željeli imati, da to nastave činiti i dalje – zaključio je Kolar.

i.belošević/sjever.hr 13.12.2023.

Input your search keywords and press Enter.