Now Reading:
I nedjeljno jutro donosi minuse, ali i kišu koja se može smrzavati na tlu – pazite da se ne polomite!
Full Article 1 minutes read

I nedjeljno jutro donosi minuse, ali i kišu koja se može smrzavati na tlu – pazite da se ne polomite!

Državni hidrometeorološki zavod za danas nam ne predviđa baš lijepo vrijeme, a ne budete li dovoljno oprezni, mogli biste i nastradati – kiša i minusi su loša kombinacija!

U prvom dijelu dana bit će oblačno s kišom, u najvišim predjelima sa snijegom. Ujutro se ponegdje u unutrašnjosti oborina može smrzavati na tlu. Od sredine dana prestanak kiše i postupno razvedravanje, najprije na zapadu. Navečer mjestimice u unutrašnjosti magla.

Vjetar uglavnom slab, prijepodne ponegdje umjeren jugozapadni, popodne na istoku sjeverozapadni. Na Jadranu slabo i umjereno jugo, uglavnom na jugu i jako, u okretanju na sjeverozapadnjak i buru.

Najniža jutarnja temperatura između -2 i 3, na Jadranu od 4 do 9, a najviša dnevna između 3 i 8, na Jadranu od 8 do 13 °C.

Biomoeteorološka prognoza za nedjelju

Biometeorološki će utjecaj na meteoropate i kronične bolesnike u Hrvatskoj biti nešto nepovoljniji nego proteklih dana, najviše uz Jadran te u Lici i Gorskom kotaru. Osjetljiviji meteoropati mogu osjetiti umor, žaliti se na glavobolju. Manje tegobe uzrokovane vremenom mogu osjećati i kronični bolesnici.

sjever.hr/meteo.hr
10.12.2023.

Input your search keywords and press Enter.