Now Reading:
Dodijeljena priznanja najboljim sportašima Grada Krapine za 2023. godinu
Full Article 4 minutes read

Dodijeljena priznanja najboljim sportašima Grada Krapine za 2023. godinu

Kako se približava kraj godine dijele se priznanja i nagrade na raznim područjima. Tako i sportaši grada Krapine zaključuju godinu u kojoj su proglasili najbolje sportaše i sportašice te sportske kolektive. Predsjednik Krapinskog sportskog saveza Saša Kundih kazao je kako su ove godine imali mali teži izbor nego proteklih godina.

-Puno je dobrih sportaša, puno mladih koji su naša budućnost i to je jako dobra stvar – poručio je Kundih te uime Saveza čestitao svima koji svoje slobodno vrijeme provode u sportskim dvoranama i na sportskim terenima, ali i svima koji su primili nagradu.

Zamjenik gradonačelnika Grada Krapine Ivica Hršak čestitao je dobitnicima nagrada uz poruku kako je potrebno imati talent da bi netko bio uspješan, ali i da talent sam po sebi nije dovoljan. Potrebno je puno truda, treninga, rada, dobri i kvalitetni treneri, ali i adekvatna sportska infrastruktura.

-Grad ne može utjecati na to da li netko ima talent ili nema, ali može utjecati na kvalitetu trenera i može omogućiti kvalitetnu sportsku infrastrukturu. U proračunu za 2024. godinu dodatno smo povećali sredstva za sport na 235 tisuća eura. Uz ovaj iznos, cijelo vrijeme ulažemo u sportsku infrastrukturu tako da smo u protekih par godina izgradili novo nogometno igralište s umjetnom travom u Podgori. Do sredine ožujka 2024. godine biti će izgrađena tribina za gledatelje. Da ne bi sve ostalo na nogometu i da Podgora postane pravi rekreacijski centar za sve sportove, krećemo u veliki projekat. Kroz ITU mehanizam osigurali smo sredstva za izgradnju nove sportske dvorane, multifunkcionalne dvorane, sa više borilišta, tako da će i naši rukometaši, košarkaši, stolnotenisači i borilački sportovi pronaći novi dom u Podgori. Uz navedeno krenuli smo u otkup zemljišta za nove tenis terene – zaključio je zamjenik Hršak.

NAGRAĐENI:

Najbolja sportašica u pojedinačnoj konkurenciji je Rina Pavić (Kickboxing klub Krapina) te Sara Rivetti (Stolnoteniski klub Zagorec).

Najbolji sportaš u pojedinačnoj seniorskoj konkurenciji je Ante Radak (Trkački klub Maraton) dok je najbolji pojedinac u ekipnoj konkurenciji Martin Mlinarić (Košarkaški klub Krapina).

Najperspektivniji sportaš mlađih dobnih kategorija (do 14 godina pojedinačno) je Lovro Posilović (STK Zagorec).

Najperspektivniji sportaš mlađih dobnih kategorija do 14 godina u ekipnoj konkurenciji je Teo Lojić (Rukometni klub Zagorec).

Najperspektivnija sportašica mlađih dobnih kategorija do 14 godina je Stella Presečki (STK Zagorec).

Najperspektivnija ekipa do 14 godina je NK Zagorec Krapina – mlađi pioniri.

Najbolja sportašica u pojedinačnom sportu Grada Krapine od 14 do 18 godina je Antonela Cesarec (KBK Krapina) dok je najbolji sportaš u istoj kategoriji Marin Mlakar (Savate klub Krapina).

Najbolji sportaš u ekipnom sportu Grada Krapine od 14 do 18 godina je Ivan Jazbec (NK Zagorec Krapina).

U kategoriji za promociju sporta nagrade su dobili Rukometni klub Zagorec i Savate klub Krapina.

Nagradu Krapinski sportski hrčak za razvoj i unapređenja sporta dobila je Katarina Žigman (RK Zagorec) dok je u kategoriji najuspješniji sportski radnik nagradu dobio Krešimir Puljko (STK Zagorec).

Najbolji klub je Košarkaški klub Krapina.

Nagradu za životno djelo sportskog djelatnika dobio je dugogodišnji tajnik NK Zagorec Krapina Mirko Šoštarić.

www.sjever.hr 10.12.2023.

Input your search keywords and press Enter.