Now Reading:
Da nam budete spremni: Donosimo nekoliko trikova za lakše i brže čišćenje snijega
Full Article 2 minutes read

Da nam budete spremni: Donosimo nekoliko trikova za lakše i brže čišćenje snijega

snijeg

Snijeg je zabijelio dijelove Hrvatske, negdje ga je više, drugdje manje, ali zima još kalendarski nije ni počela, pa je za očekivati da će bar jednom pasti više snijega i u nizinama.

Donosimo nekoliko trikova koji će vam olakšati čišćenje, a objavio ih je portal 24 sata.

Postoji trik kojim ćete spriječiti da vam se snijeg lijepi na lopatu. Vrlo je jednostavno – poprskajte lopatu s prednje i stražnje strane jestivim uljem – snijeg će samo sklizati s nje.

Još nekoliko korisnih savjeta:

Kada pomislite na posipanje puta kako se ne bi zaledio, imajte na umu da se kamena sol ne koristi na betonskim površinama jer može pogoršati stanje pukotina ili doprinijeti mrvljenju površine. Bolji izbor za posipanje betona je kalcijev klorid.

Birajte plastičnu lopatu za snijeg na ciglama i pločicama jer ih metalne oštrice mogu oštetiti. Također, držite lopatu pola centimetra od tla dok čistite snijeg kako ne bi oštetili površinu puta ili dvorišta.

Kada čistite snijeg, držite lopatu bliže tijelu – bit će vam lakše, smanjit ćete pritisak, a time i rizik od ozljede ruku, ramena ili leđa. Također, lakše je očistiti snijeg zabacivanjem sa strane nego guranjem sve veće hrpe ispred sebe.

Pokušajte napraviti zabavu od čišćenja snijega pa “zaposlite” djecu da prave velike lopte od snijega i kotrljaju ih dalje od staze po kojoj hodate. Ipak, ovakva metoda uklanjanja snijega moguća je jedino ako je snijeg gust, mokar i ljepljiv – od suhog i mrvičastog ne možete napraviti kuglu jer se odmah raspadne, a tada pomaže jedino lopata, pišu 24 sata.

I još jedan koristan savjet – prije čišćenja dvorišta i prilaza od snijega, očistite svoj automobil kako kasnije ne bi zatrpali snijegom ono što ste već očistili.

sjever.hr/24sata.hr
07.12.2023.

Input your search keywords and press Enter.