Now Reading:
Župan Posavec ugostio prvakinje Hrvatske u rekreativnim disciplinama, članice Udruge žena Strahoninca: Hvala vam na još jednom iznimnom predstavljanju Međimurja
Full Article 2 minutes read

Župan Posavec ugostio prvakinje Hrvatske u rekreativnim disciplinama, članice Udruge žena Strahoninca: Hvala vam na još jednom iznimnom predstavljanju Međimurja

Župan Međimurske županije Matija Posavec osobno je čestitao prvakinjama Hrvatske iz Udruge žena Strahoninec na prijemu priređenom u njihovu čast, u ime pobjede na 17. Hrvatskom festivalu u Karlovcu gdje su osvojile tu prestižnu titulu.

Trijumf je utoliko veći što je ostvaren u konkurenciji od 300 natjecateljica!

-Hvala vam na još jednom iznimnom predstavljanju Međimurja u kojem ste pokazale i srčanost i vještine te u pravom sportskom duhu koji krasi naš kraj pobijedile – naglasio je župan čestitavši članicama Udruge žena iz Strahoninca.

Prijemu su prisustvovali i Danica Glad, predsjednica Međimurskog saveza sportske rekreacije Sport za sve, te Marijan Vugrinčić tajnik Međimurskog saveza sportske rekreacije Sport za sve, koja u našem kraju okuplja čak 41 asocijaciju.
Danica Glad zahvalila je županu na svesrdnoj pomoći vrijednim rekreativcima poklonivši mu statuu, rad akademske umjetnice Vesne Osojnički, koja je i sama članica sekcije Udruge sportske rekreacije Sport za sve Štrigove.

U konkurenciji od 30 ekipa, od kojih je čak pet bilo iz Međimurske županije, Udruga žena Strahoninec u ukupnom plasmanu osvojila je prvo mjesto, uz što su dodatno osvojile zlatnu medalju u bacanju kolutova, te srebrnu u gađanju mete rukometnom loptom. Toliki broj predstavnika Međimurske županije na ovom državnom natjecanju svjedoči da se u međimurskom kraju sport živi te da u udrugama radi i po nekoliko generacija iz jedne obitelji.

Na državnom festivalu rekreacije u Karlovcu o Međimurskoj županiji, kao prvoj u Hrvatskoj koja je ponijela titulu Regije sporta, sjajnim rezultatima svjedočili su i članovi Udruge sportske rekreacije Sport za sve iz Mačkovca osvojivši četvrto mjesto, zatim udruge Sport za sve iz Male Subotice s petim mjestom u ukupnom poretku, te šestim mjestom Udruge žena Palovca i osmim mjestom udruge Sport za sve iz Murskog Središća.

foto: Međimurska županija/ Udruga žena Strahoninec

sjever.hr/medjimurska-zupanija.hr
07.12.2023.

Input your search keywords and press Enter.