Now Reading:
Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova poslala snažnu poruku u sklopu kampanje “ProGLEDAJ oko sebe, akTIviraj se! diskriminacija, stereotipi, predrasude”
Full Article 2 minutes read

Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova poslala snažnu poruku u sklopu kampanje “ProGLEDAJ oko sebe, akTIviraj se! diskriminacija, stereotipi, predrasude”

Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Krapinsko-zagorske županije u suradnji s ZIP portalom, već drugu godinu zaredom na području županije provodi kampanju pod nazivom: “ProGLEDAJ oko sebe, akTIviraj se! diskriminacija, stereotipi, predrasude”.

Kampanja počinje 25. studenog na Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama i završava 10. prosinca na Međunarodni dan ljudskih prava. Tijekom trajanja kampanje svoje će poruke javnosti poslati 16 osoba iz javnog života – osam žena i osam muškaraca.

U nedjelju, 3. prosinca poruku je poslala Višnja Ljubičić, pravobraniteljica za ravnopravnost spolova.

-Kao djevojčicu učili su me i u obitelji i u školi da je šutnja zlato. Međutim, odrastajući i baveći se, pogotovo ovim poslom vezano uz općenito nasilje u obitelji, rodno uvjetovano nasilje, pa i nasilje među mladima, naučila sam i geslo nam treba biti da šutnja zaista nije zlato i da svako nasilje koje vidimo, kojem svjedočimo moramo prijaviti. Molim vas budite proaktivni građani i prijavite svaki oblik nasilja. Pomozite onima kojima je vaš glas i vaša intervencija potrebna! Recite NE diskriminaciji, predrasudama, i stereotipima. Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Krapinsko-zagorske županije poziva vas da svi zajedno mijenjajmo poglede, razmišljanja i stavove, te stvaramo bolje društvo – rekla je Ljubičić.

foto: kzz.hr
sjever.hr/kzz.hr
03.12.2023.

Input your search keywords and press Enter.