Now Reading:
Blagdanski duh stigao u Konjščinu: Izložbom “Moja Konjščina” počeo Advent!
Full Article 2 minutes read

Blagdanski duh stigao u Konjščinu: Izložbom “Moja Konjščina” počeo Advent!

Druga izložba je došla na red, a ovaj put tamo gdje je sve počelo! Kulturni Centar Konjščina bio je domaćin još jedne iznimne kulturne manifestacije, ovoga puta predstavljajući drugu izložbu autora Antona Kudryashova pod nazivom “Moja Konjščina”.

Posjetitelji su imali priliku zaroniti u svijet Antona Kudryashova, istaknutog umjetnika s posebnim osjećajem za lokalni identitet. Osim što su brojni posjetitelji mogli uživati u izložbi, omogućena je bila i kupnja tih istih slika kako bi mještani mogli uživati i u vlastitom domu.

Svečano otvaranje izložbe označilo je i početak Adventa u Konjščini, a načelnici Općine Konjščina Aniti Krok pripala je čast otvoriti izložbu, a samim time i Advent.

-Ova izložba je prava prigoda da ljubitelji umjetnosti unesu dašak Konjščine u svoje domove. Anton Kudryashov uspio je uhvatiti duh Konjščine na svoj način, a svaka slika priča svoju priču o našem kraju. Ovim putem smo iskoristili priliku svečano označiti početak Adventa u Konjščini, vrijeme kada zajedno dijelimo radost i toplinu blagdana – rekla je načelnica Krok i dodala kako je ovogodišnji adventski program bogat i šarolik, prikladan za sve generacije.

Uz umjetničke vizije Kudryashova, atmosferu su dodatno obogatile dvije skladbe koje je odsvirao Borna Bručić u pratnji korepetitorice profesorue Svjetlane Vlajinić te pod mentorstvom profesorice Tatijane Lenart.

Dodajmo i da je izložbu popratio i još jedan fotograf iz Konjščine: Marko Janečić.

sjever.hr
03.12.2023.

Input your search keywords and press Enter.