Now Reading:
Svinjogojci zaprijetili blokadom cijele Hrvatske, iz Vlade stigla odbijenica: Zahtjevi su neutemeljeni!
Full Article 2 minutes read

Svinjogojci zaprijetili blokadom cijele Hrvatske, iz Vlade stigla odbijenica: Zahtjevi su neutemeljeni!

Svinjogojci ne odustaju, nastavljaju s prosvjedom, a Tomislav Pokrovac iz Stožera za obranu hrvatskog sela u nedjelju je pozvao Vladu na sastanak, zaprijetivši blokadom cijele Hrvatske, ako se ne odazovu.

Državni tajnik u ministarstvu poljoprivrede Mladen Pavić dao je izjavu za medije, ustvrdivši da su zahtjevi seljaka potpuno neutemeljeni, donosi N1.

-bih da sam Pokrovac nije bitan, nego njegovi poslodavci. On je samo izvoditelj te izrazito agresivno pozivaju na prosvjed. Nitko razuman se neće odazvati na prosvjed jer je on neutemeljen. Prema svojim poslodavcima moraju opravdati svoje bivstvo na terenu ovih dana. Čak je i poslodavcima hladno pa su se počeli izmjenjivati, danas je samo Most na terenu. Sutra će biti vjerojatno netko drugi – rekao je državni tajnik Pavić.

Istaknuo je da je jasno da su to marginalne političke skupine koje su na svinjskoj kugi vidjele problem, ali i svoju priliku da bi mogli uhvatiti koji politički poen, i kako kaže, našli su one kojima bi bilo lako manipulirati i ljudi su izašli za šaku dukata na ulicu, prenosi N1.

Pavić kaže da je svima kojima se dogodila bolest isplaćeno više od 7 milijuna eura odštete.

-Vjerujemo da će 17. ili 18. prosinca biti moguće klanje i promet mesa na gospodarstvima u Vukovarsko-srijemskoj i Brodsko-posavskoj županiji. Pozivam ljude na razumno provođenje mjera. Vjerujem da ćemo do sredine prosinca postići status klanja na vlastitim dvorištima – zaključio je.

screenshot/rtl
sjever.hr/n1info.hr
26.11.2023.

Input your search keywords and press Enter.