Now Reading:
I Tihomir Vančina u kampanji „ProGLEDAJ oko sebe, akTIviraj se! diskriminacija, stereotipi, predrasude”
Full Article 2 minutes read

I Tihomir Vančina u kampanji „ProGLEDAJ oko sebe, akTIviraj se! diskriminacija, stereotipi, predrasude”

Drugu godinu zaredom, Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Krapinsko-zagorske županije u suradnji sa ZIP portalom, na području županije provodi kampanju pod nazivom: “ProGLEDAJ oko sebe, akTIviraj se! diskriminacija, stereotipi, predrasude”.

Kampanja je počela 25. studenog, na Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama, a završit će 10. prosinca, na Međunarodni dan ljudskih prava. Tijekom trajanja kampanje svoje će poruke javnosti poslati 16 osoba iz javnog života – osam žena i osam muškaraca.

Jedan od njih je Tihomir Vančina, nogometaš, sportaš, sportski djelatnik i ravnatelj Opće bolnice Zabok i bolnice hrvatskih veterana.

Sportaši su glupi. Ja sam igrao nogomet dugi niz godina, pa možemo iz toga zaključiti nogometaši su glupi. Često imamo stereotipe o nogometašima koji nisu išli u školu jer su morali igrati nogomet, što je zapravo netočno. Ja sam igrao sam 23 godine seniorski nogomet, poluprofesionalno, završio fakultet i mogu reći da sam i uspješan čovjek. Mislim da ta teza ne stoji, već to ovisi o samom čovjeku. Sportaši su inače plemeniti ljudi koji su naučili baveći se sportovima poštivati jedni druge, naučili su što je sreća, što je ljubav, što je nesreća, što je tuga, što je nepošteno izgubiti, a te emocije su one koje te grade kao čovjeka i te emocije su meni pomogle da i danas mogu voditi jednu veliku firmu od 700 zaposlenih – izjavio je Vančina.

Recite NE diskriminaciji, predrasudama, i stereotipima. Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Krapinsko-zagorske županije poziva vas da svi zajedno mijenjajmo poglede, razmišljanja i stavove, te stvaramo bolje društvo.

sjever.hr
26.11.2023.

Input your search keywords and press Enter.