Now Reading:
Općina Đurmanec dodijelila po 15 učeničkih i studentskih, te 3 stipendije za deficitarna zanimanja
Full Article 1 minutes read

Općina Đurmanec dodijelila po 15 učeničkih i studentskih, te 3 stipendije za deficitarna zanimanja

Općina Đurmanec je i ove godine nastavila s dodjelom učeničkih i studentskih pomoći – stipendija te je sukladno raspisanom natječaju i provedenom postupku i novom zaključku načelnika Beloševića kojim su povećani iznosi, dodijeljeno 15 pomoći učenicima srednjih škola, po 35 eura mjesečno, 3 pomoći za deficitarno zanimanje, po 100 eura mjesečno i 15 studentskih pomoći po 65 eura mjesečno.

Komisija za dodjelu pomoći razmotrila je i ocijenila pristigle zahtjeve kojih je u otvorenom roku predano ukupno 48, od čega 18 zahtjeva za dodjelu učeničke pomoći, 3 zahtjeva za dodjelu pomoći za deficitarno zanimanje i 27 zahtjeva za dodjelu studentske pomoći.

Iz Općine obavještavaju učenike i studente koji su ostvarili pravo na pomoć, da će biti pozvani u Općinu Đurmanec radi potpisivanja ugovora o dodjeli pomoći, kojim će se definirati međusobna prava i obveze, kako bi se stekli uvjeti za isplatu pomoći.

Posebno napominju da se sukladno računovodstveno-financijskim propisima pomoć-stipendiju, Općina može isplatiti samo na žiro-račun korisnika, pa se pozivaju svi učenici i studenti koji istog nemaju da si u međuvremenu otvore žiro-račune u bankama.

FOTO: Ilustracija

sjever.hr 21.11.2023.

Input your search keywords and press Enter.