Now Reading:
Počela dogradnja dječjeg vrtića u Ivancu, projekt vrijedan 1,2 milijuna eura – Batinić: Dogradnja je nužna radi sve većeg broja novorođene djece i novog doseljavanja
Full Article 3 minutes read

Počela dogradnja dječjeg vrtića u Ivancu, projekt vrijedan 1,2 milijuna eura – Batinić: Dogradnja je nužna radi sve većeg broja novorođene djece i novog doseljavanja

Sve više mladih ljudi odlučuje ostati živjeti na ivanečkom području, a mnogo se novih i doseljava pa je i broj novorođene djece sve veći i vrtićki kapaciteti postali premali da bi zadovoljili sve potrebe.

Upravo stoga, krenulo se u dogradnju dječjeg vrtića „Ivančice” Ivanec koji trenutno pohađaju 272 mališana, a u srijedu je svečano položen kamen temeljac na dijelu na kojem će se dograditi četiri objekta u koja će se smjestiti jaslice od prve do treće godine.

Ova investicija vrijedna je više od 1,2 milijuna eura, a uz Grad Ivanec, u financiranju sudjeluje Ministarstvo znanosti i obrazovanja i to sa 650 tisuća eura.

-Dogradnja je nužna radi potrebe sve većeg broja novorođene djece i novog doseljavanja u Ivancu. Idemo i u gradnju novog vrtića u Radovanu i ovdje imamo kapacitet 48 djece, u Radovanu njih 64, tako da ćemo uspjeti pokriti trenutne potrebe, iako će ostati još jedan broj djece koja će ići u privatne vrtiće, prvenstveno zbog toga što roditeljima tako odgovara – rekao je ivanečki gradonačelnik Milorad Batinić.

Posebno je naglasio da veseli činjenica da je sve veći broj mladih obitelji koje trajno ostaju u Ivancu, a mnogo ih se i doseljava.

-To vidimo i po više od 150 zahtjeva za sufinanciranje rješavanja stambenog pitanja, a prije nekih osam godina bilo je pitanje hoćemo li zatvoriti vrtić u Radovanu. Znači, i u prigradskim naseljima imamo naseljavanja, doseljavanja i sve veći broj novorođene djece – kazao je Batinić te dodao da se nada da će vrtić u Ivancu biti završen do početka sljedeće školske godine, a da će u Radovanu uskoro biti obilježen početak gradnje potpuno novog vrtića.

Da je ovo za Ivanec iznimno velik dan, naglasio je predsjednik Gradskog vijeća Zdenko Đuras.

–Vjerujem da je to samo početak. Hoće li biti dovoljno kapaciteta, vidjet ćemo uskoro. Naravno, ako ne bude, mi ćemo biti aktivni i dalje na čelu s gradonačelnikom da se kapaciteti povećaju i da budu dostatni da sva djeca grada Ivanca imaju istu priliku i da imaju smještaj u gradskom vrtiću. Mogu izraziti veliko zadovoljstvo ovim početkom izvođenja radova. Želio bih se zahvaliti svim vijećnicima Grada Ivanca koji su pokazali zajedništvo, koji su pokazali da su nam djeca svima najbitnija i zbog njih smo danas ovdje – rekao je Đuras.

Budući da su neki gradovi već najavili da će u idućoj godini povećati ekonomsku cijenu vrtića, novinare je zanimalo hoće li isto učiniti i Grad Ivanec.

-Cijena ostaje ista, nepromijenjena i iznosi 1.750 kuna, a u tom dijelu Grad participira s više od 60 posto. Ne dižemo cijenu vrtića, nećemo dizati ni komunalnu naknadu jer smo svjesni da bi to pogodilo upravo one naše građane s malo slabijim imovnim stanjem – istaknuo je gradonačelnik Batinić.

a.kučić/sjever.hr
22.11.2023.

Input your search keywords and press Enter.