Now Reading:
Zagorje u vrhu po rastu broja zaposlenih u obrtu i slobodnim djelatnostima
Full Article 1 minutes read

Zagorje u vrhu po rastu broja zaposlenih u obrtu i slobodnim djelatnostima

U odnosu na kolovoz, broj zaposlenih u obrtu i djelatnostima slobodnih profesija u rujnu ove godine bio je niži za 3,4 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku, no u nekim je županijama zabilježeno više zaposlenih.

Kako donosi portal Župan.hr, najveće smanjenje bilo je u županijama uz obalu, dok je najveći rast zaposlenih u apsolutnom iznosu bio u Brodsko-posavskoj, Krapinsko-zagorskoj, Sisačko-moslavačkoj, Vukovarsko-srijemskoj i Osječko-baranjskoj županiji.

U apsolutnom iznosu, broj zaposlenih u obrtu i slobodnim zanimanjima povećan je za 53 u Brodsko-posavskoj županiji, a svega jedna osoba manje zaposlena je u Krapinsko-zagorskoj županiji.

Prema relativnom pokazatelju, najveći rast zaposlenih u rujnu u obrtu i slobodnim profesijama, u odnosu na kolovoz, bio je u Brodsko-posavskoj i Sisačko-moslavačkoj županiji, obje za 0,84 posto, za 0,82 posto porastao je broj zaposlenih u Koprivničko-križevačkoj, za 0,76 posto u Krapinsko-zagorskoj i za 0,67 posto u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Ukupno je porast broja zaposlenih ostvaren u 12 županija, donosi Župan.hr.

sjever.hr/zupan.hr
16.11.2023.

Input your search keywords and press Enter.