Now Reading:
U Ludbreg se vratili s novim idejama: učitelji sudjelovali na konferenciji na temu STEM odgoja i obrazovanja u Norveškoj
Full Article 2 minutes read

U Ludbreg se vratili s novim idejama: učitelji sudjelovali na konferenciji na temu STEM odgoja i obrazovanja u Norveškoj

Nordre Follo, predgrađe Osla, 8. studenoga 2023. godine bio je domaćin konferencije za učitelje na temu STEM odgoja i obrazovanja, na kojoj su, među ostalima, sudjelovali i ludbreški učitelji.

Na konferenciji su predavali iskusni predavači s Nord sveučilišta koji su, osim svojih iskustava, učiteljima prenijeli i informacije o Newton obrazovnoj metodologiji i svemu onome što ona obuhvaća te iskustva u istraživanju i rezultatima izvođenja praktične nastave u Newton sobi u proteklih 20 godina, koliko je ovaj koncept prisutan u skandinavskom obrazovnom sustavu.

Istraživanje koje provodi profesorica Leoni, stručnjakinja sa Sveučilišta Nord, posvećeno je detaljnom proučavanju utjecaja Newton soba na učenje u području znanosti, tehnologije, inženjeringa i matematike.

Istraživanje je usmjereno na analizu pedagoških pristupa i metoda primijenjenih unutar Newton soba te na promatranje kako potaknuti interaktivno učenje i razvoj ključnih kompetencija učenika.

Njezino istraživanje obuhvaća promatranje dinamike nastave, angažiranosti učenika i učinke integracije STEM elemenata unutar Newton soba.

Pritom se posebna pažnja posvećuje evaluaciji učinkovitosti Newton – metodologije u poticanju kritičkog razmišljanja, rješavanja problema i suradnje među učenicima te načinima na koji učitelji prilagođavaju svoje pristupe poučavanju unutar ovih inovativnih okruženja i kako se to odražava na postignuća i motivaciju učenika.

Učitelji su imali priliku razgledati Newton sobu te su imali priliku i sami isprobati neke od Newton modula.

Sudjelovali su također na LEGO Spike prime radionici koju je vodio trener za LEGO obrazovanje Henrik te su se motivirani i s novim idejama vratili u Ludbreg.

foto: ludbreske-novine.com.hr
sjever.hr
16.11.2023.

Input your search keywords and press Enter.