Now Reading:
Predsjednik HOO primio vrhunske zagorske strijelce – Martina i Mihaelu Oborovečki i Valentinu i Domagoja Pereglin: „Imati u malim mjestima takvu koncentraciju uspjeha je fenomenalno“
Full Article 2 minutes read

Predsjednik HOO primio vrhunske zagorske strijelce – Martina i Mihaelu Oborovečki i Valentinu i Domagoja Pereglin: „Imati u malim mjestima takvu koncentraciju uspjeha je fenomenalno“

Predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša i glavni tajnik Siniša Krajač priredili su prijam za sjajne reprezentativce u samostrelu. 

Podsjećamo, sa Svjetskog prvenstva u samostrelu, održanog u Mađarskoj, naši su se strijelci vratili s 26 osvojenih medalja, a odlično su odradili i finale Svjetskog kupa. Pobjednici finalnih dvoboja Svjetskog kupa u obje konkurencije, Valentina Mrnjavčić Pereglin i Martin Oborovečki, postali su ujedno i najbolji svjetski strijelci u 2023. godini. 

Na prijemu u HOO-u su bili Valentina Mrnjavčić Pereglin, Mihaela Oborovečki, Domagoj Pereglin i Martin Oborovečki, njihovi treneri Branko Pereglin i Damir Oborovečki te predstavnici Hrvatskog streljačkog saveza – direktorica reprezentacije Jasminka Francki Bijonda i glavni tajnik Bojan Đurković.

U svim našim evidencijama broja medalja i uspjeha, vi ste u samom vrhu. Svojim ste rezultatima učinili Hrvatsku prepoznatljivom u svijetu. Imati u relativno malim mjestima u Hrvatskoj takvu koncentraciju sportskih uspjeha, naprosto je fenomenalno. Možemo samo žaliti zbog činjenice da vaš sport nije olimpijski – kazao je Zlatko Mateša. 

Damir Oborovečki se u obraćanju nazočnima vratio desetljeće unatrag kada je pomagao uglednom samostrelskom dužnosniku Peri Stojniću u organizaciji SP-a u Pisarovini te – kako kaže – uvidio da ovaj sport ima ogroman potencijal.

Oborovečki je zahvalio predstavnicima općine Veliko Trgovišće i Krapinsko-zagorske županije na sjajnoj potpori koju im pružaju.  

FOTO: HOO

sjever.hr 16.11.2023.

Input your search keywords and press Enter.