Now Reading:
Ljubomir Kolarek najavio Gospodarski forum Grada Preloga, veliki i već tradicionalni susret gospodarstvenika, poduzetnika i obrtnika
Full Article 4 minutes read

Ljubomir Kolarek najavio Gospodarski forum Grada Preloga, veliki i već tradicionalni susret gospodarstvenika, poduzetnika i obrtnika

U četvrtak, 16. studenoga 2023. godine, u Prelogu je održana konferencija za medije na kojoj je gradonačelnik Ljubomir Kolarek, među ostalim, najavio Gospodarski forum Grada Preloga, tradicionalni susret gospodarstvenika sa šireg područja Preloga, koji će se održati u petak, 24. studenoga, u Hotelu Panorama.

– Pred nama je jedno vrlo dinamično vrijeme, kraj 11. i početak 12. mjeseca i naša Adventska čarolija u ovoj 2023. godini. Sve to počinje s jednim već tradicionalnim, ali vrlo važnim Gospodarskim forumom Grada Preloga, na kojem ove, kao i svake godine dosad, želimo okupiti što veći broj gospodarstvenika, poduzetnika, obrtnica i obrtnika i, naravno, općih poljoprivrednih gospodarstava jer su i oni jako važni u jednom kotaču razvoja našega grada – rekao je gradonačelnik Kolarek.

Naime, kako je rekao, Grad Prelog se razvija i živi od svojeg gospodarstva, poduzetništva, ali i od natječaja fondova EU te naših ministarstava. Najavio je da će se prije svečanog dijela Foruma, koji je na rasporedu u 18 sati, održati tri radionice.

Gospodarski forum počet će u 15 sati, a prva edukacija počet će u 15:15. Vezana je za tematiku edukacije u načinima zaštite od računalnih prijevara u financijskom poslovanju trgovačkih društava i ustanova. Svjesni smo svega što se događa danas i mislim da je to jedna vrlo interesantna tema za naše poduzetnike – istaknuo je Kolarek i dodao:

Druga radionica će biti u 16 sati i 15 minuta, provest će je Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije HAMAG BICRO. Naravno, teme će biti financijske perspektive i potpore u malom i srednjem poduzetništvu ove godine i za iduće vremensko razdoblje. Zadnja edukacija bit će u 17 sati od strane Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, a ticat će se mjera aktivnosti aktivne politike zapošljavanja HZZZ-a – naveo je gradonačelnik pa objasnio da su te radionice važne, pogotovo u bazenu Preloga, Donjeg Kraljevca i Kotoribe, jer se već dvije-tri godine osjeća manjak radne snage.

Stižu i predstavnici Vlade

Važno je vidjeti, kaže, koje će se mjere poduzeti kako bi se stimuliralo prekvalifikacije. Dodao je da je i Pučko otvoreno učilište u punom zamahu te da će u ponedjeljak, 20. studenoga, biti podijeljeno prvih 13 diploma. Otkrio je potom što se očekuje u svečanom dijelu Gospodarskog foruma.

– U svečanom dijelu očekujemo veliki broj poduzetnika, gospodarstvenika i poljoprivrednika. Pozivi će biti poslani i poduzetnicima šireg Međimurja, čak i u Varaždinsku županiju. Naravno, osim obraćanja predstavnika Grada Preloga, Međimurske županije, Obrtničke i Gospodarske komore, bit će i obraćanje predstavnika Vlade RH, očekujemo dolazak iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU te iz Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, tako da će i oni u svojim izlaganjima predstaviti nekakvu gospodarsku perspektivu, odnosno gospodarske mjere koje će Vlada poduzeti u 2024. godini – rekao je preloški gradonačelnik pa potom istaknuo važnost neformalnog druženja koje će uslijediti nakon svečanosti, jer se u „trećem poluvremenu” Gospodarskog foruma puno toga dogovara.

To je ujedno prilika da gospodarstvenici s institucijama pokušaju riješiti neki tekući problem, ističe Kolarek, ali i da se opuste. Grad Prelog na taj im se način želi zahvaliti za sve što čine za razvoj grada i njihove stanovnike, ali i šire.

– Gospodarstvo Preloga u svojim zonama ima više od 4.000 zaposlenih, što je impozantna brojka, a Prelog je sa 7,5 tisuća stanovnika gospodarski izvozno orijentiran i, prema najnovijim podacima, čini 2,6 posto hrvatskog izvoza – zaključio je gradonačelnik Ljubomir Kolarek.

sjever.hr/mlpetrinjak
16.11.2023.

Input your search keywords and press Enter.