Now Reading:
U Daruvaru otvoren najveći Veteranski centar u Hrvatskoj. Premijer Plenković najavio da će se jedan od Veteranskih centara izgraditi i u Krapini
Full Article 2 minutes read

U Daruvaru otvoren najveći Veteranski centar u Hrvatskoj. Premijer Plenković najavio da će se jedan od Veteranskih centara izgraditi i u Krapini

Uz prigodnu svečanost u Daruvaru je otvoren četvrti i ujedno najveći dosad izgrađeni Veteranski centar u Hrvatskoj. Riječ je o projektu Ministarstva hrvatskih branitelja, ukupno vrijednom čak 45 milijuna eura u sklopu kojeg su uz ovaj daruvarski izgrađena još tri Veteranska centra u Šibeniku, Sinju i Petrinji. Ovaj daruvarski, osim što je najveći, zanimljiv je i po tome što je jedini novoizgrađeni centar, dok su preostala tri nastala preuređenjem ili dogradnjom postojećih objekata.

Novoizgrađeni centar u Daruvaru ukupne je površine čak 10 tisuća četvornih metara, a u njegovu izgradnju uloženo je 14 milijuna eura. Usluge ovog suvremeno uređenog i opremljenog centra godišnje će moći koristiti više od dvije tisuće korisnika, hrvatskih branitelja, ratnih vojnih invalida i civilnih stradalnika rata.

Svečanom otvorenju među ostalima prisustvovali su i visoki državni dužnosnici predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković, predsjednik Vlade Andrej Plenković, potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, ministar regionalnog razvoja i fondova EU Šime Erlić, saborski zastupnici te bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić.

Nazočnima se obratio i župan Marko Marušić i tom prigodom naglasio da je izgradnja ovog Veteranskog centra od velikog značaja ne samo za grad Daruvar nego i za cijelu Bjelovarsko-bilogorsku županiju.

– Izgradnjom ovih Veteranskih centara Vlada RH na najbolji način potvrđuje koliko cijeni i poštuje naše hrvatske branitelje koji su uz našeg prvog predsjednika dr. Franju Tuđmana najzaslužniji da imamo slobodnu i samostalnu državu Hrvatsku. Stoga uvijek treba isticati da su Domovinski rat i hrvatski branitelji temelj hrvatske državnosti i to nikada ne smijemo zaboraviti – istaknuo je župan Marušić.

Premijer Andrej Plenković u svom obraćanju najavio da će u narednom periodu biti izgrađena još najmanje četiri Veteranska centra i to u Osijeku, Virovitici, Krapini i Senju.

sjever.hr 14.11.2023.

Input your search keywords and press Enter.