Now Reading:
Obilaznica Murskog Središća i dalje je u planovima Vlade
Full Article 2 minutes read

Obilaznica Murskog Središća i dalje je u planovima Vlade

Gradonačelnik Grada Mursko Središće, Dražen Srpak, na aktualnom satu u Hrvatskom saboru postavio je pitanje vezano uz jedan od ključnih projekata za Mursko Središće – obilaznice s mostom preko rijeke Mure.

Pohvalivši napore Hrvatske vlade i ministra Olega Butkovića te čak tri i pol milijarde eura vrijedne investicije u prometnoj infrastrukturi, pri čemu su samo dvije u Međimurju koje se trenutno izvode, obilaznica Preloga te Nedelišća i Pušćina teške gotovo 36 milijuna eura, gradonačelnik je ministra podsjetio i na još jednu važnu obilaznicu – onu Murskog Središća.

Obilaznica Murskog Središća kudikamo je kompliciranija za rješavanje zbog potrebne uključenosti slovenske strane, bez koje je sam projekt neizvediv. Upravo je na tom tragu bio i odgovor ministra Olega Butkovića koji je nabrojao i važne korake koje je Vlada već učinila po tom pitanju.

Trenutni su napori usmjereni u dogovaranje točke spajanja, odnosno pozicije novog mosta, s vladom susjedne Republike Slovenije, pri čemu postoje određena razmimoilaženja. Ono što je najvažnije, ministar je nedvosmisleno rekao da Vlada ne odustaje od tog projekta te da će dodatni napori biti usmjereni u njegovo rješavanje u nadolazećem razdoblju. Napomenuto je i da je su ulaskom u prostor Schengena, zbog nepostojanja granične kontrole gužve smanjene, međutim, teretni je promet i dalje preintenzivan i nadamo se što skorijem rješenju spornih točaka sa susjednom Slovenijom.

Gradonačelnik Dražen Srpak mu je zahvalio na odgovoru, te naglasio da bi to rješenje i spojilo dva autoputa brzom cestom, onaj u Lendavi i onaj u Čakovcu, pomoglo svim građanima na potezu do Čakovca, te pristup autoputu olakšali svima iz središnjeg i gornjeg Međimurja.

sjever.hr/mursko-sredisce.hr

Input your search keywords and press Enter.