Now Reading:
Niste u ljubavnoj vezi? Danas je vaš dan!!!
Full Article 2 minutes read

Niste u ljubavnoj vezi? Danas je vaš dan!!!

Oni koji imaju partnere slave Valentinovo i obilježavaju godišnjice veze, a Dan samaca je kao stvoren za sve valentinovske antijunake koji žele proslaviti samački život.

Milijuni ljudi diljem svijeta ove subote obilježavaju Singles’ Day, odnosno Dan samaca, jer je 11. studenog posvećen onima koji nisu u vezama, donosi Drukčiji Radio.

Četiri solo studenta sa Sveučilišta Nanjing u Kini organizirali su 11. 11. 1993. godine događaj kojim su htjeli zaboraviti monotoniju samačkog života. Datum je odabran zbog niza jedinica koje predstavljaju osamljenost samaca. Ideja se proširila munjevitom brzinom, mnogi Kinezi su ubrzo prihvatili taj dan i mladi diljem zemlje ovo su vidjeli kao odličnu priliku za organiziranje brojnih događanja i upoznavanja drugih samaca.

Dan samaca pretvorio se u međunarodni fenomen i slavi se u brojnim zemljama. Uz to što je postao snažan simbol za sve koji su ponosni što nemaju partnera, ovaj je dan postao i jedan od najvećih dana kupovine na svijetu. Naime, Daniel Zhang, direktor tvrtke za internetsku kupovinu Alibaba, 2009. je godine počeo taj datum koristiti kao 24-satni festival kupovine i time mu je dao novu dimenziju, a mnogi su se kasnije poveli njegovim primjerom, piše Drukčiji Radio.

foto: pixabax
sjever.hr/drukciji.ba
11.11.2023.

Input your search keywords and press Enter.