Now Reading:
U Konjščini kod dječjeg vrtića i škola postavljeni “ležeći policajci”, načelnica Krok: “Sigurnost naše djece i građana mora biti na prvom mjestu”
Full Article 2 minutes read

U Konjščini kod dječjeg vrtića i škola postavljeni “ležeći policajci”, načelnica Krok: “Sigurnost naše djece i građana mora biti na prvom mjestu”

U Općini Konjščina kontinuirano brinu i rade za dobrobit svojih građana, a ovih se dana radilo i na prometnoj infrastrukturi kako bi se poboljšala prometna sigurnost svih građana, posebice djece.

Naime, nakon protupotresne obnove, postavljena je prometna signalizacija, prema uputi Policijske uprave Zlatar Bistrica maknuta je neadekvatna uzdignuta ploha koja je bila napravljena po sredini križanja Ivice Gluhaka i Drage Božića, te su postavljena četiri nova ležeća policajca.

Kako je istaknula načelnica Općine Konjščina Anita Krok, radovi su se izvodili na najprometnijem raskrižju na području općine.

– Svi naši mještani kada dolaze u centar, moraju proći kroz križanje te naše glavne ulice. Sada je to napravljeno prema pravilima struke i prema zakonu – rekla je načelnica Krok te dodala kako su zbog sigurnosti građana i djece morali postaviti i četiri ležeća policajca.

Vozače više nije sprječavala ni Zona sigurnog prometa, ni toga se više nisu držali, stoga smo odlučili postaviti uzdignute plohe prije dječjeg vrtića i pokraj škola – rekla je načelnica Krok te dodala kako se nada da će novi ležeći policajci u centru usporiti vozače.

– Sigurnost naše djece i građana mora biti na prvom mjestu – poručila je načelnica.

sjever.hr 07.11.2023.

Input your search keywords and press Enter.