Now Reading:
Brojni vinari, martinjski meštri i ljubitelji vinske kapljice na 16. Velikoj martinjskoj špelanciji
Full Article 2 minutes read

Brojni vinari, martinjski meštri i ljubitelji vinske kapljice na 16. Velikoj martinjskoj špelanciji

U organizaciji Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije u subotu, 4. studenog je u Koprivnici održana 16. Velika martinjska špelancija – Županijsko martinje, koja je okupila brojne zaljubljenike u vinsku kapljicu, pedesetak martinjskih biskupa – meštara ceremonijala iz čitave Hrvatske te brojne vinare i vinogradare te udruge vinara iz Koprivničko-križevačke i Bjelovarsko-bilogorske županije koja je ove godine partner manifestacije.

Čestitku na organizaciji uputio je župan Darko Koren, ujedno i predsjednik TZ KKŽ, koji je naglasio kako ovakve manifestacije doprinose razvoju turizma na našem području te zahvalio svim turističkim zajednicama i udrugama na trudu koji ulažu tijekom godine. Podsjetio je da se manifestacija temelji na tradicionalnim Križevačkim štatutima i Koprivničkim regulama koje su poznate i izvan granica prostora Podravine i Prigorja. Posebno je zahvalio vinarima i vinogradarima što svojim angažmanom doprinose razvoju turističke djelatnosti koja se osim na bogatoj kulturi i prirodnim ljepotama temelji i na spoju vrhunske hrane i vina.

Prigodnim riječima obratio se i gradonačelnik Mišel Jakšić koji je kazao kako Špelancija ima već dugu tradiciju prepoznatu i van granica naše županije što je velik doprinos u ukupnom turističkom potencijalu ovog prostora. Zahvalio je Županiji i Turističkoj zajednici što je program uklopljen u obilježavanje Dana Grada Koprivnice te svima poželio ugodan, svečarski provod uz vrhunsku vinsku kapljicu.

Nakon uvodnih govora uslijedila je redovna godišnja vinoda te izbor Velikog meštra martinjskog ceremonijala, zatim je održana vinifikacija novih martinjskih meštri, a nakon toga posjetitelji su  uživali u degustaciji vrhunskih domaćih vina vrsnih vinara i vinogradara Koprivničko-križevačke i Bjelovarsko-bilogorske županije.

foto: kckzz.hr

sjever.hr/kckzz.hr 07.11.2023.

Input your search keywords and press Enter.