Now Reading:
Bivši nogometaš Boško Balaban ide u zatvor na godinu dana. Šest godina nije platio alimentaciju za djecu
Full Article 2 minutes read

Bivši nogometaš Boško Balaban ide u zatvor na godinu dana. Šest godina nije platio alimentaciju za djecu

Bivši nogometaš Boško Balaban šest godina ne plaća uzdržavanje za vlastitu djecu i odbija bilo kakvu mogućnost dogovora, piše Slobodna Dalmacija.

Balaban i Kraljica Hrvatske 1995., danas poduzetnica Iva Radić u braku su bili 17 godina, no nisu uspjeli ostati u dobrim odnosima, niti zbog djece zbog čega je Iva, kao njihov zakonski skrbnik, pravdu morala potražiti na sudu.

Općinski kazneni sud u Zagrebu još u proljeće 2021. proglasio je Balabana krivim zbog ne uzdržavanja djece te ga osudio na jedinstvenu zatvorsku kaznu u trajanju od godine dana, s uvjetnom kaznom od četiri godine.

Balaban je zbog ne uzdržavanja vlastite djece svojeg sina uskratio za 104.781 kuna, mlađu kćer za 102.558 kuna i stariju za 91.250 kuna, sve skupa oko 300.000 kuna.

Kako doznaje Slobodna Dalmacija, na zagrebačkom Općinskom kaznenom sudu u srpnju ove godine donesena je pravomoćna presuda prema kojoj je bivšem nogometašu opozvana uvjetna osuda te mu je određena zatvorska kazna od godinu dana zbog neplaćanja uzdržavanja za svoju maloljetnu djecu. Prema presudi Balaban ide u zatvor u siječnju 2024. jer nije podmirio dug za uzdržavanje djece koji sad već iznosi oko 600.000 kuna.

FOTO: Facebook Boško Balaban

sjever.hr/Slobodna Dalmacija

Input your search keywords and press Enter.