Now Reading:
STRAŠNO Mladi Ivančan roditeljima iz osvete u bačve s moštom natočio benzin
Full Article 2 minutes read

STRAŠNO Mladi Ivančan roditeljima iz osvete u bačve s moštom natočio benzin

Zbog nasilja prema majci (53) i ocu (66) u obiteljskoj kući na ivanečkom području, 27-godišnji Dragec proglašen je krivim i osuđen.

Kako donosi portal Danica.hr, nasilje je trajalo danima, a kap koja je prelila bačvu bilo je ono što je ljutiti mladić napravio u podrumu. Dragec je, naime, uzeo kanistar s benzinom pa gorivo natočio u mošt i jabučni ocat koji su napravili njegovi roditelji.

Kako stoji u presudi, zbog loših obiteljskih odnosa mladić je u kuhinji drvenom daskom za rezanje udario po vratima kuhinje i oštetio ih, a potom je udario po radnom stolu kuhinjskog elementa, vičući na oca i majku i vrijeđajući ih.

-Je*o vam Bog mater, Idite u pi*du materinu – vikao je.

Koji dan kasnije, u podrumu kuće uzeo je kanistar je zapremine 5 litara koji je bio pun benzina te je pola benzina ulio u pvc bačve u kojima je bio mošt te u bačvu u kojoj je bio jabučni ocat.

-Također je rukom napisao pismo u kojem roditelje naziva pogrdnim imenima, a koje je pismo privremeno oduzeto od istog od strane Policijske postaje Ivanec – navodi se u presudi koju je donijela sutkinja u Ivancu.

Mladić je na sudu priznao da je sve to učinio, obrazloživši da da se tih mjeseci rješavao ovisnosti od alkohola, da su mu se vraćale slike iz prošlosti, posebno iz obiteljskog života i djetinjstva te ponašanja roditelja prema njemu.

-Zašto sam to tako sve učinio? Pa, nisam znao na drugačiji način u tom trenutku izraziti svoje emocije. Svjestan sam da sam loše postupio, jako mi je žao, ali nakon svega sam s roditeljima uspostavio korektan obiteljski odnos i više se ne svađamo – rekao je Dragec, a prenosi Danica.hr.

Kako je presuda postala pravomoćna, on je već platio kaznu od 1000 kuna (oko 133 eura) te 150 kuna prekršajnih troškova (20 eura).

sjever.hr/danica.hr
02.11.2023.

Input your search keywords and press Enter.