Now Reading:
FOTO: Blagdan Svih svetih obilježava se sjećanjem na preminule uz posjete grobovima, evo kako je na varaždinskom groblju
Full Article 50 second read

FOTO: Blagdan Svih svetih obilježava se sjećanjem na preminule uz posjete grobovima, evo kako je na varaždinskom groblju

Na blagdan Svih svetih, građani diljem Hrvatske okupljaju se na grobljima kako bi odali počast svojim preminulim članovima obitelji i prijateljima. U Varaždinskoj županiji, gužve na grobljima su velike, a posebno na varaždinskom gradskom groblju, jednom od najljepših u Europi.

Već od ranih jutarnjih sati, brojni građani okupljaju se na varaždinskom gradskom groblju kako bi tradicionalno obišli grobove svojih najmilijih i prisjetili se dragih osoba koje više nisu s njima. Lijepo sunčano vrijeme potaknulo je mnoge da prošeću grobljem, obiđu grobove, i prisjete se svojih preminulih rođaka i prijatelja. Varaždinsko groblje poznato je po svojoj izvanrednoj parkovnoj arhitekturi i prirodnoj ljepoti.

Unatoč velikim gužvama na grobljima, dežurne službe pozvale su građane da pridržavaju sve savjete i smjernice vatrogasne službe kako bi osigurali siguran boravak na groblju i poštivali uspostavljene mjere opreza.

mdjak/sjever.hr
1.11.2023.

Input your search keywords and press Enter.