Now Reading:
Dixieland band Čakovec za 25. rođendan održao promociju knjige „Naših 25 godina“. Župan Posavec dodijelio im povelju Međimurske županije
Full Article 2 minutes read

Dixieland band Čakovec za 25. rođendan održao promociju knjige „Naših 25 godina“. Župan Posavec dodijelio im povelju Međimurske županije

U povodu obilježavanja 25 godina djelovanja Dixieland band Čakovec je u petak u zgradi Scheier održao promociju  knjige „Naših 25 godina“ urednika Marjana Novaka, Davora Žerjava i Ladislava Varge.

Kako je i jedan od autora rekao – knjigom se želi oteti zaboravu zanimljivo vrijeme u kojem su djelovali i ostavili trag. Dixieland band je tijekom dva i pol desetljeća nanizao gotovo 250 koncertnih nastupa i snimio pet nosača zvuka. Često su s njima nastupali poznati vokali poput Stjepana Jimmyja Stanića i Zdenke Kovačiček, vibrafonista Boška Petrovića, saksofonista Saše Nestorovića, komičara Željka Pervana, meteorologa Zorana Vakule te brojnih drugih poznatih lica.

Na iskren, zabavan i šaljiv način urednici su podijelili neke od anegdota i spoznaja kako je zapravo tekao njihov put do uspjeha.  

Župan Međimurske županije Matija Posavec čestitao je članovima Dixieland banda Čakovec vrijednu obljetnicu naglasivši da samo veliko znanje i istinska ljubav prema glazbi mogu nositi ovako kvalitetan sastav godinama.

Vi ste zaista vrsni glazbenici i velika mi je čast biti među vama. Ponekad nismo ni svjesni svojih vrijednosti i onoga što imamo u svojem kraju. Istinski uživate u glazbi koju svirate, a to onda i prenosite na publiku. Hvala vam na tome rekao je župan koji je Dixieland bandu dodijelio Povelju Međimurske županije za izniman doprinos kulturi Čakovca i Međimurja tijekom 25 godina djelovanja, te obogaćivanje kulturne riznice raznolikošću glazbenih stilova, kao i za dostojanstveno predstavljanje našega kraja vrhunskim izvedbama na brojnim nastupima u zemlji i inozemstvu.

Promociji knjige nazočila je i gradonačelnica Čakovca Ljerka Cividini koja je glazbenicima poželjela još puno godina glazbenog uspjeha.

Originalnost ovog banda je upravo činjenica što su spojili bezvremenski jazz s bezvremenskom tradicionalnom glazbu svojeg kraja.

Duh Dixieland banda čine: Ladislav Varga, Antun Horvat, Marjan Novak, Mario Magaš, Daniel Čok, Marko Žerjav, Hrvoje Šenjug, Jan Samaržija, Ferdinand Buhanec, Davor Žerjav, Robert Jambrušić, Filip Krznar i Abel Kovačević.

sjever.hr 29.10.2023.

Input your search keywords and press Enter.