Now Reading:
Župan Marušić primio dobrovoljne darivatelje krvi, rekorder Goran Čirjak iz Bjelovara krv je dao 113 puta
Full Article 2 minutes read

Župan Marušić primio dobrovoljne darivatelje krvi, rekorder Goran Čirjak iz Bjelovara krv je dao 113 puta

U povodu Dana dobrovoljnih darivatelja krvi u Republici Hrvatskoj župan Marko Marušić primio je dobrovoljne darivatelje krvi koji su krv darovali 100 i više puta te članove Društva Crvenog križa Bjelovarsko-bilogorske županije, na čelu s ravnateljicom Melitom Lozinom.

Hvala vam na ovom plemenitom potezu koji radite. To mogu samo hrabre i časne osobe, a sve u svrhu toga da bi pomogli spašavanju drugih života. Znamo u kakvim vremenima i uvjetima živimo i ovaj čin kojim vi spašavate druge živote u istinu je velik. Hvala i crvenom križu čiji volonteri sudjeluju i pomažu našim stanovnicima- kazao je Marušić.

Darivateljima se zahvalila i ravnateljica županijskog crvenog križa Melita Lozina.

Jedan od sudionika prijema i rekorder po broju darivanja krvi bio je Goran Čirjak iz Bjelovara koji je krv darivao 113 puta.

-Na samo darivanje kriva potaknuo me moj otac koji je također krv darivao preko 100 puta. Izuzetna je čast i podatak da smo otac i ja dali preko 100 litara krvi zajedno, veliki čin i mislim da bi se više mladih ljudi trebalo odlučiti na darivanje krvi jer vjerujte mi bolje je sto puta dati krv nego je jednom morati primiti- rekao je Čirjak.

sjever.hr 26.10.2023.

Input your search keywords and press Enter.