Now Reading:
Župan Kolar nakon obilaska radova prometnice koja spaja općine Mače i Mihovljan najavio: “Uredit ćemo 51 dionicu županijskih cesta na području svih jedinica lokalne samouprave”
Full Article 2 minutes read

Župan Kolar nakon obilaska radova prometnice koja spaja općine Mače i Mihovljan najavio: “Uredit ćemo 51 dionicu županijskih cesta na području svih jedinica lokalne samouprave”

Radovi na prometnici koja spaja općine Mače i Mihovljan bliže se kraju, a kako teku radovi provjerio je župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar koji je sudjelovao na obilasku radova na sanaciji županijske ceste Ž2125, i to dionice Mače – Mali Komor.

Župan Kolar napomenuo je kako se radi o vrlo frekventnoj cesti koja povezuje dvije općine Krapinsko-zagorske županije.

-Krenuli smo u novi investicijski ciklus i iz kreditne linije ćemo urediti 51 dionicu županijskih cesta na području svih 32 jedinica lokalne samouprave Krapinsko-zagorske županije. Ova dionica izuzetno je važna i zbog razvoja Sutinskih toplica, a važna nam je i sigurnost lokalnog stanovništva – objasnio je Kolar.

Potom je Kolar objasnio kako do 30. studenog planiraju u kontinuitetu odraditi još određeni dio dionica.

Ravnatelj Županijske uprave za ceste Krapinsko-zagorske županije Stjepan Sirovec napomenuo je kako ŽUC upravlja s nešto više od 670 kilometara županijskih i lokalnih cesta.

Predviđen je završetak radova na dionici od 1610 metara, a planira se prelazak na dionicu od 1055 metara, dvije dionice koje spajaju općine Mihovljan i Mače.

Načelnica Općine Mače Mladenka Mikulec također je napomenula kako se radi o vrlo bitnoj prometnici koja je vrlo frekventna i koja povezuje općinu Mače s drugim općinama.

-Drago mi je što se obnovlja ove prometnice budući da se nalazimo u kraju koji ima nevjerojatan potencijal za razvoj. Nalazimo se skoro u samom srcu Sutinskih Toplica i ova prometnica nije obična prometnica nego je preduvjet za razvoj cijeloga kraja – rekla je načelnica Mikulec.

Načelnik Općine Mihovljan Zlatko Bartolić također je izrazio zadovoljstvo radovima.

-Ovdje je cesta bila doista u lošem stanju – rekao je Bartolić i dodao da se na cesti obnavlja i nogostup u dužini od 360 metara.

mdjak/sjever.hr
26.10.2023.

Input your search keywords and press Enter.