Now Reading:
Župan Stričak ugostio članove UDVDR-a Ivanec koji mjesecima rade na uređenju Memorijalnog centra Domovinskog rata
Full Article 3 minutes read

Župan Stričak ugostio članove UDVDR-a Ivanec koji mjesecima rade na uređenju Memorijalnog centra Domovinskog rata

Župan Varaždinske županije Anđelko Stričak priredio je prijem za članove predsjedništva UDVDR Ogranak Ivanec, koji već mjesecima s brojnim pomagačima i asistentima rade na uređenju Memorijalnog centar Domovinskog rata Ivanec.

Glavna tema razgovora bila je svečanost otvaranja Memorijalnog centra Domovinskog rata Ivanec, kojeg u prostoru Varaždinske županije u Ivancu završno uređuju UDVDR Ogranak Ivanec, HVIDR-a Ivanec i Gradsko društvo Crvenog križa Ivanec.

Županu su prezentirani opseg i dinamika napravljenih radova, te je upoznat kako je u tijeku završno uređenje unutarnjeg dijela, odnosno sami izložbeni postav, dok je od vanjskih radova još potrebno postaviti rukohvate na ulaznu rampu za osobe s invaliditetom. Župan je pohvalio angažman braniteljskih udruga i njihovih asistenata, koji su oko 130 kvadrata prostora uredili vlastitim i sredstvima sponzora i donatora, uz pomoć članova udruga na samom izvođenju radova, u kojem su se dijelu također uključili sponzori i donatori, ali i brojni volonteri-pojedinci i udruge s kojima se surađuje.

Najavljeno je i uključivanje Varaždinske županije u program svečanosti otvaranja koje će se održati 14. studenog od 16:30 sati, a sastojati od dokumentarne prezentacije 25. godina rada UDVDR Ogranak Ivanec, te HVIDR-e Ivanec u Kinu Ivanec. Nakon toga će biti upriličena svečanost otvaranja Centra, koji se nalazi u zgradi Varaždinske županije u Arnoldovoj 11 u Ivancu, lijevom krilu zgrade u kojoj je i Gradsko društvo Crvenog križa Ivanec. Također, zajedno s Memorijalnim centrom Domovinskog arta Ivanec, svečano će biti otvoren i skladišni prostor Gradskog društva Crvenog križa, koje su zajedno uredile spomenute braniteljske udruge s volonterima i djelatnicama Crvenog križa Ivanec.

Župan Stričak pohvalio je ideju i inicijativu ivanečkih braniteljskih udruga da se u Ivancu uredi Centar, gdje će biti prikazan značajan dio novije hrvatske povijesti, u kojem su žitelji bivše Općine Ivanec, današnjih Gradova Ivanec i Lepoglava, te Općina Bednja, Maruševec, Klenovnik i Donja Voća imali nemjerljivu ulogu.

Svečano otvaranje Memorijalnog centra Domovinskog rata Ivanec bit će dijelom opsežnog obilježavanja Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, koji će se sastojati od više programa, i to od srijede 15. studenog pa do petka 17. studenog kada će se održati tradicionalni 9. Dani sjećanja na Vukovar- Ni sjene više nema”.

Župan Stričak pohvalio je program obilježavanja te istaknuo da je među najboljima s kojim je do sada upoznat.

– Čestitam članovima Udruge dragovoljaca i veterana ogranak Ivanec. Zaista spadate među udruge koje se najviše brinu da se očuva dignitet Domovinskog rata i na tome vam se kao župan, ali i prvenstveno kao Vaš suborac – zahvaljujem – kazao je, uz ostalo, župan Stričak, najavivši i na kraju razgovora njegov angažman te angažman Varaždinske županije na projektu stavljanja u funkciju Memorijalnog centra.

sjever.hr

26.10.2023.

Input your search keywords and press Enter.