Now Reading:
VELIKO SRCE VARAŽDINA 2023. Ovo su osnovnoškolci i učiteljice kojima su uručene plakete
Full Article 2 minutes read

VELIKO SRCE VARAŽDINA 2023. Ovo su osnovnoškolci i učiteljice kojima su uručene plakete

Veliko srce Varaždina– naziv je nagrade, plakete koje dodjeljuje Dječje gradsko vijeće Grada Varaždina za izvanredna postignuća i istaknute uspjehe na području međusobnog pomaganja, vršnjačke pomoći, međugeneracijske solidarnosti, promicanja i poštivanja dječjih prava, te odraslim osobama koje su se posebno i iznadprosječno istakle u ostvarivanju dječjih prava.

Svečano uručenje plaketa dobitnicima iz varaždinskih osnovnih škola upriličeno je na Međunarodni dan pomaganja, u četvrtak, 26. listopada u Gradskoj knjižnici i čitaonici „Metel Ožegović“.

Plakete su uručili Lovro Lukavečki, predsjednik Gradskog vijeća Grada Varaždina i Lovro Ledenko predsjednik varaždinskog Dječjeg gradskog vijeća, a svečanost je vodila Bella Sedlar, zamjenica predsjednika DGV-a

Dobitnici Velikog srca Grada Varaždina su: iz I. OŠ: Maksim Zrnić, Laura Domislović i Karla Kaniški, iz II. OŠ Ema Čumbrek i Tena Fischer, iz III. OŠ nagrađen je razred 3. B, Matija Vincek dobitnik je Velikog srca iz IV. OŠ a Kristina Domjan i Lucija Gomaz iz V. OŠ. Iz VI. OŠ
Veliko srce Grada Varaždina dobili su Elena Novak, Aurora Hajdin i Alina Nemet, a iz VII. OŠ Bruna Brumec, Dea Grahek, Ema Borovec i Iva Žirković. Među dobitnicima nagrade su i dvije učiteljice Suzana Kućar i Rosana Štrocinger.

Prema kriterijima Dječjeg gradskog vijeća, prijedloge s kratkim obrazloženjem za dodjelu nagradu prikupljali su članovi Dječjih foruma u svakoj školi. Rad Dječjeg vijeća koordinirala je dugogodišnja voditeljica Dječjeg foruma Dubravka Novak koja je između ostalog napomenula da Grad Varaždin jedini u Hrvatskoj ima ustanovljenu takvu nagradu kojom se nagrađuju djeca za primjere solidarnosti, međusobnog pomaganja, vršnjačke pomoći i poštivanje dječjih prava.

Čestitajući dobitnicima Velikog srca, Lukavečki je prenio i čestitke gradonačelnika Nevena Bosilja.

-S ovim nagradama nećemo promijeniti svijet, ali s ovim vašim malim doprinosom koje je zapravo velik u vašim školama i sredinama vi ćete pokazati onim velikim političarima da je moguć humaniji, ljudskiji i bolji svijet. Pokazat ćete da svi mi zajedno možemo izgraditi društvo u kojem ćete i vi biti ravnopravni, te biti budućnost ali i sadašnjost. Prenosim vam i našu želju da i dalje surađujemo s vama, da vas dalje slušamo i čujemo te podržavamo u radu. Nadam se da ćemo nastaviti ovu lijepu tradiciju i u budućnosti– rekao je Lukavečki obraćajući se djeci, ali i okupljenim roditeljima.

sjever.hr
26.10.2023.

Input your search keywords and press Enter.