Now Reading:
Župan Stričak održao sastanak sa predstavnicima Svjetske banke i Ministarstva znanosti i obrazovanja
Full Article 50 second read

Župan Stričak održao sastanak sa predstavnicima Svjetske banke i Ministarstva znanosti i obrazovanja

U sklopu projekta “Hrvatska: ususret održivom, pravednom i učinkovitom obrazovanju” predstavnici Svjetske banke i Ministarstva znanosti i obrazovanja održali su sastanak s županom Varaždinske županije Anđelkom Stričakom i njegovim suradnicima.

Sastanak je održan na temu provođenja Eksperimentalnog programa: Osnovna škola kao cjelodnevna škola održiv, pravedan i učinkovit sustav odgoja i obrazovanja. Isto tako održali su i kraće radne sastanke s Fokus grupama, odnosno s nastavnicima i roditeljima učenika iz dijela škola koje provode Eksperimentalni program, a to su OŠ Svibovec, OŠ Novi Marof, OŠ Martijanec i OŠ Bisag.

Župan Stričak upoznao je goste s projektima koje Varaždinska županija provodi na području obrazovanja dok su predstavnici Svjetske banke i Ministarstva znanosti i obrazovanja istaknuli kako se predloženim projektom podupire sustavna transformacija osnovnog školstva u Hrvatskoj. U okviru projekta osigurat će se tehnička pomoć i infrastruktura potrebne za uvođenje cjelodnevne škole u 62 škole.

sjever.hr

13.10.2023.

Input your search keywords and press Enter.