Now Reading:
U Međimurju dodijeljene plakete Zlatna kuna – evo koje su međimurske tvrtke bile najuspješnije u 2022. godini
Full Article 2 minutes read

U Međimurju dodijeljene plakete Zlatna kuna – evo koje su međimurske tvrtke bile najuspješnije u 2022. godini

U organizaciji Županijske komore Čakovec – Hrvatske gospodarske komore u petak su dodijeljene plakete “Zlatna kuna” Hrvatske gospodarske komore i međimurskim poduzećima za uspjehe u poslovanju tijekom protekle godine.

U kategoriji velikih poduzeća Zlatna kuna dodijeljena je tvrtki Midi iz Ivanovca, u kategoriji srednjih tvrtki OMT-u, također iz Ivanovca, tvrtki koja je Zlatnu kunu osvojila i za 2018. godinu, tada u kategoriji malih poduzeća. Treća Zlatna kuna, u kategoriji malih poduzeća, dodijeljena je tvrtki Termo-klima iz Gornjeg Mihaljevca.

Župan Međimurske županije Matija Posavec čestitao je laureatima, poželjevši im još mnogo poslovnih uzleta.

Često se podaci u statistikama izvode bez uvažavanja specifičnosti. Vidljivo je koliko je međimursko gospodarstvo raslo od 2013. do danas te da smo, primjerice, s 385 poduzetnika danas došli do brojke od 887. Naša specifičnost je mnogo malih, otpornih i prilagodljivih poduzetnika, zato ne čudi da smo s 2,2 posto udjela u broju hrvatskih poduzetnika i zaposlenih, ostvarili 5 posto ukupnog izvoza. To je omjer koji govori o snazi međimurskog gospodarstva – rekao je župan i istaknuo vjeru da će međimurskim poduzetnicima poći za rukom očuvati domaću radnu snagu te stvaranjem još boljih uvjeta i vratiti ljude koji su otišli u inozemstvo.

Pohvale i čestitke Županijske gospodarske komore upućene su i tvrtki Sobočan za nagradu za najbolje investicije u proizvodnji.

Kako je istaknuo predsjednik Županijske komore Čakovec, Mladen Križaić, međimursko gospodarstvo zabilježilo je porast i u 2022. godini, pa je tako za 3,45 posto porastao broj poduzetnika, a broj zaposlenih porastao je za 3,79 posto. Ukupni prihodi porasli za čak 20,80 posto, a rasle su i investicije i to za 16 posto, kao i plaće čiji je prosjek od 938 eura u prva tri mjeseca ove godine narastao na 1022 eura, odnosno porasle su za 9 posto.

sjever.hr/ Međimurska županija

13.10.2023.

Input your search keywords and press Enter.