Now Reading:
NEVJEROJATNO! Suradnica Ureda za socijalnu skrb otkrivala informacije osobi s 13 kaznenih postupaka i savjetovala ga kako do skrbništva
Full Article 2 minutes read

NEVJEROJATNO! Suradnica Ureda za socijalnu skrb otkrivala informacije osobi s 13 kaznenih postupaka i savjetovala ga kako do skrbništva

Ekipa Provjerenog u posjedu je snimke razgovora između jednog oca i suradnice riječkog Ureda za socijalnu skrb, a snimka dokazuje kako je suradnica otkrivala informacije i savjetovala osobu o načinu na koji će doći do skrbništva nad djetetom.

Radi se o voditeljici mjere nadzora, osobi koja ima ključnu ulogu u pružanju preporuka Uredu za socijalnu skrb i koja bi trebala biti neutralna prema objema stranama u postupku.

Dnevnik.hr objavio je transkript dijela snimke:

Voditeljica: “Onda ćemo mi kao Centar, jel tako, napisati svoju suglasnost, da se mi sa time slažemo. I to bi bilo onda to… Vi joj kažete ovako: ****, slušaj me, ako ne budeš to napravila, klinci idu u dom. I to je to, pa sad biraj.”

Otac: “Na neki način onda je kao ucjenjujem?”

Voditeljica: “A čekajte malo, tata, to vam je tako… Probajte, tata, ja vam samo kažem kakvo je stanje stvari, što su meni rekli iz Centra.”

Još nevjerojatnije je činjenica da je protiv oca u tijeku 13 kaznenih postupaka, posljednja optužnica zaprimljena je 2021. godine, a voditeljica mjere nadzora s ocem srdačno razgovara i preuzima ulogu savjetnika.

Na adresu Provjerenog stiglo je još svjedočanstava žena koje su imale vrlo slično iskustvo s istom osobom, a Provjereno ima dokaz u kojima priznaje kako podmićuje kako bi dobio skrbništvo.

foto: ilustracija
sjever.hr/dnevnik.hr
13.10.2023.

Input your search keywords and press Enter.