Now Reading:
Osuđeni nasilnik izudarao partnericu. Sud odlučio da ne ide u zatvor jer ima četvero djece
Full Article 2 minutes read

Osuđeni nasilnik izudarao partnericu. Sud odlučio da ne ide u zatvor jer ima četvero djece

Prošlog je kolovoza na zagrebačkom Vrapču žena upala u stan u kojem je bio njezin izvanbračni suprug, a nakon kratke svađe završila je s krvnim podljevom gornje vjeđe, krvarenjem u spojnici donje vjeđe, razderotinom sluznice lijeve strane gornje usne praćene otokom lijeve strane sluznice te krvnim podljevom na bradi, prenosi index.hr.

Kako je ovih dana utvrdio sud, 40-godišnjak je svoju 39-godišnju partnericu bacio na pod i najmanje dva puta udario šakom u glavu. Svemu je prethodio poziv njegova šefa, koji je oštećenoj javio da se okrivljenik nije pojavio na poslu. Ona je ljuta došla u stan u kojem je bio s prijateljem, a prema iskazu tog svjedoka, zbog agresivnih riječi i uvreda zaslužila je sve što joj se dogodilo.

Svjedok je tvrdio da ju nitko nije udarao, da je u ljutnji sama pala na hodniku i tako se ozlijedila. Dodao je da se sve dogodilo zato što je oštećena “glupa k’o noć” i “jedna glupača”.

Napadač se pred sudom izjasnio kako se ne osjeća krivim i da u potpunosti osporava svoju kaznenu odgovornost. Sud je ipak, nakon saslušanja liječnika i medicinskih vještaka, zaključio da je 40-godišnjak kriv.

Unatoč tome, 40-godišnjak ne ide u zatvor, osuđen je na uvjetnu kaznu zatvora od jedne godine s rokom kušnje od četiri godine. Kao olakotne okolnosti sud je uzeo u obzir činjenicu da nije ranije kazneno osuđivan te da je otac četvero djece koje ima s oštećenom.

FOTO: Ilustracija

sjever.hr/index.hr 11.10.2023.

Input your search keywords and press Enter.