Now Reading:
Promotivni film „Vinogradi s pogledom” osvojio jednu, a smiješi mu se i druga nagrada – Belina: Želimo promovirati Zagorje kao regiju vrhunskih vina
Full Article 2 minutes read

Promotivni film „Vinogradi s pogledom” osvojio jednu, a smiješi mu se i druga nagrada – Belina: Želimo promovirati Zagorje kao regiju vrhunskih vina

Na Festival je ovaj promo film prijavila Turistička zajednica Krapinsko-zagorske županije, a o projektu je u ponedjeljak novinarima govorila viša stručna suradnica za destinacijski menadžment TZ KZŽ Martina Belina.

-Od prijavljenih filmova iz 33 zemlje svijeta samo je njih 90 ušlo u konkurenciju za jednu od nagrada. Riječ je o filmu osmišljenom s ciljem promocije vrhunskih zagorskih vinara i vinarija, kao i naših nezaboravnih vinograda s pogledom. Pokazuje svu ljepotu zelenog Zagorja i vinskih cesta koje ne nude samo vrhunska vina, već mnogo više, poput domaćih gastro delicija, prekrasnu prirodu i bogatu kulturnu baštinu. Upravo je to ono što turisti žele – domaće, lokalno i autentično – naglasila je Belina.

Dodala je da su zagorska vina već odavno napustila etiketu „kiseliša” i da su zagorski vinari dobitnici brojnih Decantera.

-Oni su se etablirali na hrvatskoj, europskoj i svjetskoj razini i bilo je vrijeme da se krene u ozbiljniju promociju naše destinacije kao regije vrhunskih vina. U projektu je trenutno 15 vinarija, odnosno svi naši vrhunski, renomirani vinari. Film je napravljen u suradnji s produkcijskom kućom Sekunde, na čelu s direktoricom Martinom Miličević i trenutno je objavljen na You Tubeu, distribuiramo ga kroz naše društvene mreže – kroz Facebook stranicu Visit Zagorje, Vinogradi i Vinogradi s pogledom – kazala je Belina.

Cijena cijele produkcije iznosila je 34.750 kuna, krenulo se i u priču s filmskim festivalima, a da je riječ o itekako kvalitetnom filmu govori podatak da je nominiran za još jednu nagradu, no Belina ovom prilikom nije željela otkriti više.

a.kučić/sjever.hr
09.10.2023.

Input your search keywords and press Enter.