Now Reading:
12. po redu Stolnoteniski kup – Stubaki 2023. okupio 120 djece iz desetak klubova iz Zagorja, Zagrebačke i Karlovačke županije
Full Article 2 minutes read

12. po redu Stolnoteniski kup – Stubaki 2023. okupio 120 djece iz desetak klubova iz Zagorja, Zagrebačke i Karlovačke županije

U organizaciji Stolnoteniskog kluba Stubaki i Turističke zajednice Općine Stubičke Toplice, a pod generalnim pokroviteljstvom Općine Stubičke Toplice održan je ovu nedjelju, 08. listopada, u Gradskoj sportskoj dvorani u Donjoj Stubici 12. po redu Stolnoteniski kup – Stubaki 2023. Ovogodišnji turnir ujedno je i 1. Otvoreni turnir regije srednja Hrvatska za ovu natjecateljsku sezonu.

Turnir se igrao u šest muških i šest ženskih kategorija od najmlađih do juniora, a okupilo se preko 120 djece iz desetak klubova iz Krapinsko-zagorske, Zagrebačke i Karlovačke županije.

Generalni pokrovitelj Stubaki kupa je Općina Stubičke Toplice, a načelnik Josip Beljak kazao je kako mu je iznimno drago što se okupio ovako veliki broj djece koji su se umjesto gledanja u ekrane odlučili baviti sportom.

-Iako je Kup natjecateljskog duha i lijepo je kada netko pobijedi, najbolji dio ovakvih natjecanja da se sva ova djeca i međusobno druže – rekao je načelnik dodavši kako se nada da će veliki broj medalja ostati upravo u Zagorju.

Načelnik Beljak osvrnuo se i na sportsku dvoranu, jer se Kup Stubaki igra u sportskoj dvorani u Donjoj Stubici, koje još nema u Stubičkim Toplicama.

-Otvoren je Javni poziv i mi imamo spremnu projektnu dokumentaciju. Nadamo se da će izgradnja biti odobrena, odnosno da ćemo proći na Javnom pozivu. Ukoliko bude sve po planu, iduće godine bismo krenuli u izgradnju dvorane, a 2025. godine Stubaki kup bi se održao u novoj sportskoj dvorani u Stubičkim Toplicama – kazao je načelnik.

Trener Stolnoteniskog kluba Stubaki Tomislav Kačavenda istaknuo je kako se zadnjih desetak godina stolni tenis u Hrvatskoj dosta razvio te da se jako puno radi upravo s djecom.

Dodao je kako se STK Stubaki s natjecanja uvijek vraća s nekoliko medalja, a to očekuju i danas, odnosno da će više od 80% medalja ostati u Zagorju s obzirom da su na natjecanje došli i klubovi iz Donje Stubice, Krapine i Zaboka.

Jedna od natjecateljica koja je nastupila na današnjem Stubaki kupu je Gracija Kačavenda iz Oroslavja izjavila se kako se stolnim tenisom bavi od prvog razreda osnovne škole te je kazala kako za nju stolni tenis znači ljubav te kako voli nakon teškog dana doći na trening i izbaciti svu negativnu energiju.

m.sopek/sjever.hr 08.10.2023.

Input your search keywords and press Enter.