Now Reading:
Ove godine svi četvrtaši pisati će nacionalne ispite – evo što ih čeka
Full Article 1 minutes read

Ove godine svi četvrtaši pisati će nacionalne ispite – evo što ih čeka

Nakon što su protekle dvije godine nacionalne ispite pisali samo četvrtaši u 81 eksperimentalnoj školi, ove godine pisati će ih svi, piše Danas.hr.

Naime, cilj nacionalnih ispita je provjeriti kakvo je stvarno znanje osnovnoškolaca iz osnovnih predmeta. Nacionalni ispiti na redu su u ožujku, a prema podacima Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja, učenici četvrtih razreda polagati će ispit iz hrvatskog jezika, matematike te prirode i društva. Ispite polažu i osmi razredi, a to će biti druga godina zaredom da ih pišu svi osmaši.

Ravnatelj Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja, Vinko Filipović, za Danas.hr rekao je kako je praksa u europskim zemljama da se napravi jedno takvo vrednovanje na kraju svakog obrazovnog ciklusa, u hrvatskom slučaju to su 4. i 8. razred.

– Dobili smo jednu ravnomjerniju raspodjelu učeničkih postignuća u odnosu na zaključne ocjene, a u kojoj mjeri je utjecalo na smanjenje broja superodlikaša, vidjeli smo da u određenoj mjeri je – rekao je ravnatelj Filipović za Danas.hr.

sjever.hr/Danas.hr

07.10.2023.

Input your search keywords and press Enter.