Now Reading:
Ministar Filipović u posjetu Bjelovarsko-bilogorskoj županiji: Obišao gradilište budućeg podzemnog skladišta plina, vrijednog gotovo 70 milijuna kuna
Full Article 1 minutes read

Ministar Filipović u posjetu Bjelovarsko-bilogorskoj županiji: Obišao gradilište budućeg podzemnog skladišta plina, vrijednog gotovo 70 milijuna kuna

U radnom posjetu Bjelovarsko-bilogorskoj županiji boravio je ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović.

Posjet županiji započeo je u Grubišnom Polju gdje je u društvu župana Marka Marušića i gradonačelnika Zlatka Mađeruha te saborskog zastupnika Mire Totgergelija obišao gradilište budućega podzemnog skladišta plina, strateški projekt Vlade Republike Hrvatske i najveći energetski projekt dosad pokrenut na području Bjelovarsko-bilogorske županije. Riječ je o projektu vrijednom gotovo 70 milijuna kuna čijim će se dovršetkom uravnotežiti sustav opskrbe plinom u RH i nadopunjavati postojeće podzemno skladište plina Okoli kod Velike Ludine. Obišavši gradilište ministar Filipović izrazio je zadovoljstvo viđenim.

Drago mi je da radovi napreduju predviđenom dinamikom. Bio sam ovdje prošle godine i tada su ovdje bili iskopi, a sada je to već u visokoj fazi gotovosti. Bit će mi drago doći ovdje kada cijeli projekt krene punom snagom – istaknuo je ministar.

U nastavku posjeta u društvu župana Marušića posjetio je grad Bjelovar te s gradonačelnikom Dariom Hrebakom i generalnim direktorom Hrvatskih voda Zoranom Đurokovićem obišao sortirnicu i kompostanu u Dolinama te radove na sustavu odvodnje u Gornjim Plavnicama.

sjever.hr 06.10.2023.

Input your search keywords and press Enter.