Now Reading:
NIŠTA OD TUŽBE Ustavni sud odbacio tužbu roditelja OŠ Novi Marof zbog cjelodnevne nastave
Full Article 2 minutes read

NIŠTA OD TUŽBE Ustavni sud odbacio tužbu roditelja OŠ Novi Marof zbog cjelodnevne nastave

Ustavni sud je u utorak odbacio tužbu koju su podnijeli roditelji djece dviju osnovnih škola zbog eksperimentalnog programa cjelodnevne nastave.

Radi se o Osnovnoj školi Novi Marof i Draganić. Podsjetimo, građanske inicijative roditelja sviju škola odlučile su podnijeti ustavnu tužbu nakon što su njihove škole izabrane za eksperimentalni program cjelodnevne nastave, a roditelji djece iz OŠ Novi Marof još su u svibnju organizirali prosvjed protiv odluke škole da se prijavi za program, za što su oni bili protiv.

Tužbu je inače podnijelo 14 roditelja iz OŠ Novi Marof te 13 roditelja iz OŠ Draganić, a reakcije na odbacivanje tužbe su očekivane – roditelji su odlukom nezadovoljni, dok ju ravnatelji pozdravljaju.

Ravnatelj Osnovne škole Novi Marof, Anđelko Bošnjak, za Dnevnik.hr rekao je kako su očekivali ovakvu odluku suda. Za razliku od OŠ Draganić gdje se zbog programa ispisalo četvero djece, u OŠ Novi Marof broj učenika ostao je isti.

– Nema najave, nego roditelji, koje ja i dalje pozivam na suradnju, su iskazali žejlu da i dalje surađujemo. Nisu negodovali, nego su davali još prijedloga i rekli su da su jako zainteresirani za rad škole i da budu sudjelovali u realizaciji programa – rekao je ravnatelj Bošnjak za Dnevnik.hr te dodao kako nema velikih pritužbi od strane djece, kojima je novi program novost, s obzirom da ipak malo dulje ostaju u školi.

sjever.hr/Dnevnik.hr

04.10.2023.

Input your search keywords and press Enter.