Now Reading:
Nezapamćen požar u Osijeku još traje, vatrogasci se nadljudskim snagama bore s vatrom
Full Article 2 minutes read

Nezapamćen požar u Osijeku još traje, vatrogasci se nadljudskim snagama bore s vatrom

Veliki požar koji je noćas buknuo u Osijeku još uvijek nije pod kontrolom, a gori u krugu tvrtke za obradu plastike Drava International u prigradskom naselju Brijest.

Prema riječima predsjednica Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije Mate Lukića, situacija još uvijek nije zadovoljavajuća, piše Večernji.hr.

-Ne možemo reći da je požar ugašen. I ovaj vjetar koji se pojačao oko 3,4 sata ujutro jednostavno ne dopušta ugasiti plastiku, a znamo kako izgleda kada ona gori, kada se topi. Vatrogasci nadljudskim snagama, njih je oko 100 u ovom trenutku s 50 vozila, pokušavaju učiniti sve kako bi ugasili požar. Vatra je usporila i moram reći da je spriječena još veća katastrofa jer svi ovi objekti u ovom poduzeću puni su zapaljivih tekućina, zapaljivih tvari, plinskih boca – kazao je Lukić.

Dodao je kako će ova situacija vjerojatno trajati dugo, ne samo zbog vjetra, već i zbog same tvari koja gori, a riječ je o nekoliko tisuća kvadrata prešane plastike.

-U ovom trenutku možemo samo navijati za naše vatrogasce da što prije ugase požar i da se ovaj dim stiša. Vjetar je puhao tako da dim ne ide prema gradu Osijeku, zato smo izdali upozorenje jer nismo znali u kakvom će stanju požarište biti. Dim je otišao na drugu stranu i nekoliko naselja sada je ugroženo – rekao je Lukić, a prenosi Večernji.hr dodajući kako su neke manifestacije u Osijeku otkazane.

screenshot
sjever.hr/vecernji.hr
04.10.2023.

Input your search keywords and press Enter.