Now Reading:
Počela konferencija TOURISM 365: U Termama Tuhelj okupili se vrhunski turistički profesionalci
Full Article 4 minutes read

Počela konferencija TOURISM 365: U Termama Tuhelj okupili se vrhunski turistički profesionalci

Jednu od najvažnijih godišnjih susreta lidera turizma u Hrvatskoj i regiji, Međunarodna konferencija Tourism 365, počela je u ponedjeljak u Termama Tuhelj, a o razvoju, trendovima i budućnosti turizma raspravljat će čak 43 vrhunska turistička profesionalca.

Tourism 365 nastavlja tradiciju inovacija u konferencijskom biznisu i najavljuje intrigantne novosti, a s ciljem aktivne promocije i prodaje ponude cjelogodišnjeg turizma dovodi u Hrvatsku globalne buyere zainteresirane za cjelogodišnji turizam.

Organizatorica konferencije je Ivana Kolar koja vodi tvrtku Julius Rose koja je istaknula da je Turizam 365 jedan od najvažnijih ciljeva nove Strategije turizma te da ovogodišnja konferencija donosi i jedan veliki novitet.

-To je B2B Market place, mjesto gdje ćemo razgovarati, predstaviti i pokušati prodati, odnosno ponuditi ponudu cjelogodišnjeg turizma Hrvatske i regije. Sutra ugošćujemo više od 70 delegata iz 19 država koji će odraditi više od 500 sastanaka, predstaviti najbolju ponudu hrvatskog turizma i turizma iz regije globalnim turoperatorima. Dosad smo diskutirali, a sada osim diskusija idemo konkretno raditi i prezentirati ono što možemo napraviti, a to je Turizam 365 u nekoliko destinacija – to su Zagorje, Zagreb, Kvarner i Istra ove godine – kazala je Kolar.

Uime krapinsko-zagorskog župana Željka Kolara otvorenju konferencije nazočila je Karolina Barilar, direktorica ZARA-e.

-Izrazito smo ponosni što se ovogodišnja konferencija ponovno održava kod nas u Krapinsko-zagorskoj županiji, u Termama Tuhelj, jednom od primjera naše zagorske termalne rivijere. Županija puno napora ulaže u jačanje kapaciteta u turizmu, kako privatnih tako i javnih. Kroz brojne programe za bespovratna sredstva financirana su poboljšanja, odnosno ulaganja u povećanje kapaciteta privatnih smještaja, kako obiteljskih kuća, tako i apartmana, pa bilježimo porast broja noćenja u privatnim smještajima – istaknula je Barilar.

Podsjetila je da se trenutno odvijaju brojna javna i privatna ulaganja u Termama Tuhelj, a završen je investicijski ciklus u Termama Jezerčica.

-Krapinsko-zagorska županija je kao generator ideja, ali i strateških smjernica, detektirala područje zdravstvenog turizma kao jedno od područja u kojem bi mogla ostvariti napredak u području razvoja turizma, pa su pripremljeni projekti za daljnji razvoj Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju u Krapinskim Toplicama koji bi se trebao transformirati u Centar srca, zdravlja i mozga, i to nacionalni centar budući da u njemu već sada borave i liječe se pacijenti iz područja cijele Hrvatske. A daljnji planovi vezani su za razvoj kapaciteta u Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Stubičke Toplice kroz koji se planira natkriti postojeći vanjski bazen i sagraditi novi smještajni kapaciteti kako bi se dodatno unaprijedila i produžila turistička sezona – kazala je Barilar.

-Mi se s razlogom smatramo najboljom turističkom destinacijom kontinentalnog turizma u Hrvatskoj, budući da smo kao Bajka na dlanu poznati po zelenoj i očuvanoj prirodi, po kulturnoj baštini i naravno po vrhunskoj hrani koje će se danas ovdje moći degustirati – zaključila je.

Na ovo okupljanje osvrnuo se i župan Željko Kolar te je istaknuo kako Krapinsko-zagorska županija već dugi niz godina živi turizam 365 i smatra da takav mora biti i kompletan hrvatski turizam.

-Konferencije poput ove, na kojoj su okupljeni neki od najboljih turističkih djelatnika iz čitavog svijeta, su svima nama itekako korisni. Ovdje slušamo o novim trendovima, pratimo istraživanja te ono što je posebno dragocjeno – razmjenjujemo iskustva, a što sve kasnije implementiramo u praksi u skladu sa svojim specifičnostima – poručio je župan Kolar te direktorici tvrtke Julius Rose Ivani Kolar čestitao na joj jednoj odlično organiziranoj konferenciji.

Konferencija se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i sporta Republike Hrvatske, Hrvatske gospodarske komore i Krapinsko-zagorske županije.

a.kučić/sjever.hr
03.10.2023.

Input your search keywords and press Enter.