Now Reading:
Grad Lepoglava iz Fonda solidarnosti osigurao 2 milijuna eura – sanirana su 4 klizišta, 11 dionica ceste i most Putine
Full Article 2 minutes read

Grad Lepoglava iz Fonda solidarnosti osigurao 2 milijuna eura – sanirana su 4 klizišta, 11 dionica ceste i most Putine

Nakon što je most Putine u Lepoglavi dvije godine bio zatvoren zbog oštećenja, u utorak, 03. listopada 2023. godine, napokon je, nakon sanacije, pušten u promet. Ovaj most spaja poljoprivredne površine građana mjesnih odbora Ves, Lepoglava, Očura, Purga, a nakon njegovog oštećenja te poljoprivredne površine većim dijelom su bile zapuštene. Njegovom sanacijom te poljoprivredne površine će se ponovo revitalizirati.

Svečanim otvorenjem mosta, rezanjem vrpce, lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić naglasio je kako most Putine označava puno toga.

-Prvo je da je napravljena sanacija šteta na području Lepoglave nastalih u potresu i prirodnih nepogoda. Vrijednost tih šteta iznosila je preko 2 milijuna eura– kazao je gradonačelnik dodavši kako su nastala mnogobrojna klizišta, oštećenja nerazvrstanih cesta i oštećenje mosta Putine.

Gradonačelnik je izjavio kako je Grad osigurao sredstva iz Fonda solidarnosti kojima su sanirana četiri klizišta, 11 dionica ceste ukupne dužine 10 kilometara i most.

Na puštanju u promet mosta Putine nazočila je i zamjenica varaždinskog župana Silvija Zagorec koja je naglasila kako se jedino kroz zajedništvo, sinergiju mogu realizirati projekte.

-Otvaranjem ovog mosta podiže se komunalni standard svih žitelja Grada Lepoglave i okolice – rekla je zamjenica dodavši kako podršku daje i Varaždinska županija putem ŽUC-a gdje je na područje Lepoglave u proteklih godinu dana uloženo milijun eura.

-Izvršena je sanacija dvaju klizišta na području Kameničkog Podgorja, presvučeno je nekoliko dionica novim asfaltnim tepihom i zajednički gradimo nogostup na području Žarovnice – rekla je zamjenica Zagorec koja je ujedno dodala kako je 12,3 milijuna eura ŽUC povukao bespovratnih sredstava iz Fonda solidarnosti i sanirala 29 klizišta i rekonstrukciju 45 dionica.

Hrvatske vode uz jedinice lokalne samouprave sufinanciraju uređenje mostova na način da uređuju samo vodotoke kako bi funkcionalnost izgradnje mosta bila potpunija, a direktor Hrvatskih voda Varaždin Milan Rezo naglasio je kako se na području Lepoglave gradi retencija od 270 tisuća kubika prihvata vode i kako će se na taj način smanjio dotok u rijeku Bednju.

msopek/sjever.hr 03.10.2023.

Input your search keywords and press Enter.