Now Reading:
Varaždin: Obilježen Svjetski dan turizma u “destinaciji s pričom”
Full Article 2 minutes read

Varaždin: Obilježen Svjetski dan turizma u “destinaciji s pričom”

Povodom obilježavanja Svjetskog dana turizma, Turistička zajednica Varaždinske županije, zajedno sa sustavom turističkih zajednica s područja županije, ove subote 30. rujna na varaždinskom Korzu pripremila je prigodnu prezentaciju.

Tako su na jednom mjestu predstavljene brojne aktivnosti i manifestacije koje organiziraju turistički djelatnici iz svih gradova i područja županije tijekom godine za domaće i strane goste.

Direktor Turističke zajednice Varaždinske županije Goran Mališ istaknuo je da im je bila želja pokazati sve ono čime se dičimo u našoj kulturno-povijesnoj baštini.

-Nažalost, ne možemo ovdje pokazati ono čega u našoj županiji ima pregršt, a to su prirodne ljepote, ali naše turiste svakako pozivamo na Ivančicu ili Ravnu goru ili pak do prekrasne Drave koju mogu razgledati i uživati u aktivnostima na vodi. Ovdje gdje se danas predstavljamo naši prolaznici mogu vidjeti i upoznati što mi nudimo našim turistima i na taj smo se način pridružili obilježavanju Svjetskog dana turizma– rekao je Mališ.

Na varaždinskom Korzu, uz uživanje i degustaciju tradicijskih gastronomskih delicija i vina naših nagrađivanih vinara, posjetitelji su mogli dobiti informacije o manifestacijama koje nas očekuju do kraja godine. Do 4. listopada još traju Varaždinske barokne večeri, tijekom ovog vikenda održava se Čiselsko prošćenje v Remetincu, a predstavljen je i „Wine & Walk“ – uspješan koncept povezivanja enogastronomskog i outdoor turizma u novi turistički proizvod s iznimnom promocijskom i turističkom vrijednošću koji će se ove godine održati u Cestici 14. listopada 2023. i u Ludbregu 4. studenog. Dio vinske ponude koju će šetači degustirati na ovoj manifestaciji kušali su posjetitelji od vinara s područja turističkih zajednica Sjever Zagorja i Centar svijeta.

Od zimskih manifestacija očekuje nas do sada najveći Advent u Varaždinu koji uz različite zabavne i gastronomske sadržaje, ove godine donosi „Čarobni grad Djeda Mraza“, a počinje već 25. studenoga.

Dodatna turistička atrakcija na Korzu, uz varaždinske Husare i Purgare, bili su predstavnici Vitezova Ivanovaca i Ivanečke rudarske čete u svojim odorama te rimskih vojnika i nimfa iz Varaždinskih Toplica.

a.kučić/sjever.hr
30.09.2023.

Input your search keywords and press Enter.