Now Reading:
Počelo snimanje filma o ‘košarkaškom Mozartu’ Draženu Petroviću: Premijera će biti sljedeće godine, na dan kada bi Dražen proslavio svoj 60. rođendan
Full Article 2 minutes read

Počelo snimanje filma o ‘košarkaškom Mozartu’ Draženu Petroviću: Premijera će biti sljedeće godine, na dan kada bi Dražen proslavio svoj 60. rođendan

U petak je u Šibeniku počelo snimanje dugometražnog igranog filma „Nešto jače od mene – priča o Draženu Petroviću“. Redatelj filma je Danilo Šerbedžija, a scenarist Ivan Turković-Krnjak, prenosi 24sata.hr.

Priča će obuhvatiti sve važnije faze Draženovog života, od djetinjstva i odrastanja u Šibeniku, briljantne košarkaške karijere u Europi i SAD-u, ratnog perioda, romantičnih veza, sve do tragične smrti u automobilskoj nesreći 1993. godine.

Radi se o vrlo zahtjevnoj produkciji koja podrazumijeva snimanje na nekoliko lokacija na području grada Šibenika, kao i velik broj angažiranih filmskih radnika – preko sedamdeset ljudi koji svakodnevno daju sve od sebe kako bi priču o ‘košarkaškom Mozartu’ snimili na dostojan način.  

Snimanje je započelo na mjestu odakle kreće legenda, na šibenskom Baldekinu, četvrti Draženovog djetinjstva, a nakon Šibenika filmska ekipa pratit će životni put košarkaškog velikana na lokacijama u Zagrebu i u SAD-u.

Za ulogu Dražena Petrovića odabran je mladi glumac Domagoj Nižić, a Dražena kao dječaka glumi Šibenčanin Tonko Stošić, učenik sedmog razreda. Draženovu majku Biserku glumit će Zrinka Cvitešić.

Film bi svjetlo dana trebao ugledati 22. listopada sljedeće godine, kada bi Dražen Petrović proslavio svoj 60. rođendan.

FOTO: Screenshot youtube

sjever.hr/24sata.hr 25.09.2023.

Input your search keywords and press Enter.