Now Reading:
Dodijeljene nagrade ESG rating HGK: Među dobitnicima AquafilCRO, Muraplast i Schiedel
Full Article 2 minutes read

Dodijeljene nagrade ESG rating HGK: Među dobitnicima AquafilCRO, Muraplast i Schiedel

U sklopu tradicionalne konferencije Hrvatske gospodarske komore Podržimo održivo po prvi put dodijeljene su nagrade ESG rating HGK u šest kategorija: najbolja mala, srednja, velika, javna tvrtka, financijska institucija te nagrada za primjer održivog poslovnog modela.

ESG rating je ocjena koja se dodjeljuje organizaciji temeljem njezinog pristupa okolišu (Environment), društvu (Social) te usvojenim praksama upravljanja (Governance). Uz nacionalni model ocjenjivanja koji je razvio HGK, radi se i o novoj nagradi HGK koju će komora svake godine dodjeljivati tvrtkama s najboljim rezultatima. 

Među nagrađenima su i tvrtke iz Zagorja i Međimurja.

U kategoriji ESG rating HGK za najbolju održivu malu tvrtku dobitnik je Schiedel proizvodnja dimnjaka. Tvrtka je usmjerena na društveno i ekološko odgovorno poslovanje, uz smanjenu potrošnju energije i nisku razinu emisija proizvodi visokoučinkovita rješenja.

AquafilCRO je dobitnik u kategoriji najbolje održive srednje tvrtke. Tvrtka kontinuirano radi na zaštiti radnika i ljudskih prava, ulaganju u društvenu zajednicu te je predana izgradnji otpornog, održivog i etičkog opskrbnog lanca.

ESG rating HGK za najbolju veliku održivu tvrtku otišao je u ruke tvrtke Muraplast. Recikliraju 96 posto otpada, iskorištena voda ponovno je upotrijebljena u potpunosti, a koriste 86 posto energije iz obnovljivih izvora energije.

Izvor: HGK

sjever.hr/HGK 20.09.2023.

Input your search keywords and press Enter.